Πέμπτη 15 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανοιξιάτικες θεατρικές πρεμιέρες
«Η ψευτοϋπηρέτρια» στο «Λαμπέτη»
«Η ψευτοϋπηρέτρια» στο «Λαμπέτη»
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών παρουσιάζει από την Παρασκευή μέχρι και τις 2 του Μάη, στο θέατρο «Λαμπέτη», την «Ψευτοϋπηρέτρια» του Μαριβό, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, μετάφραση Γιάννη Βαρβέρη, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζιάκα και φωτισμούς Αντώνη Παναγιωτόπουλου. Παίζουν: Χρήστος Λούλης, Αθηνά Μαξίμου, Βασίλης Παπαβασιλείου, Χρόνης Παυλίδης, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιάννης Χαρίσης.
  • Το έργο του Μορίς Μέτερλινκ «Οι τυφλοί», σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου, παρουσιάζεται, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της γκαλερί «Gazon Rouge», σε σκηνοθεσία Ελενας Πέγκα. Το έργο διαπραγματεύεται το αιώνιο ζήτημα της επικοινωνίας. Δώδεκα πρόσωπα σ' ένα σκοτεινό, μεταφυσικό τοπίο, που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, σταδιακά χάνουν και την αίσθηση του χρόνου. Ολους τους γυναικείους ρόλους ερμηνεύει η Θεοφανία Παπαθωμά και όλους τους αντρικούς ο Γιώργος Καραμίχος. Στην παράσταση συμμετέχει και η τραγουδίστρια Ελένη Τζαβάρα. Στόχος της παράστασης είναι να δημιουργήσει μια οπτικοακουστική εμπειρία με τη χρήση βίντεο και της πρωτότυπης μουσικής του συγκροτήματος «Φιλμ».
  • Η θεατρική ομάδα «Ρόδα» ανεβάζει, την Παρασκευή, στο θέατρο «Πειραιώς 131», το έργο «Αλκιβιάδης Αγιος», μια θεατρική αφήγηση που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ήρωα, με ζωντανή μουσική. Το κείμενο είναι του Δημήτρη Περετζή, η σκηνοθεσία της Μαρίας Περετζή, τα σκηνικά του Νίκου Τσιουμπλεκτσή. Παίζουν: Δημήτρης Γασπαράτος, Σταύρος Κάππας, Βασίλης Τσοκόπουλος, Γεωργία Ψαρρά, Ιουλία Βεντίκου, Νίκος Τσιουμπλεκτσής, Στράτος Μποφίλιος κ.ά.
  • Το μονόλογο του Σάμιουελ Μπέκετ «Πρώτος έρωτας» επαναλαμβάνει ο Πέρης Μιχαηλίδης από σήμερα, στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου», σε σκηνοθετική επιμέλεια Εύρης Σωφρονιάδου.
  • «Η ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι μεταφέρεται, από αύριο, στο θέατρο «Περοκέ». Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Σίσκου. Παίζουν: Γιώργος Σίσκος, Τζόνι Θεοδωρίδης, Νίκος Βερλέκης, Κωνσταντίνος Καζάκος κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ