Πέμπτη 15 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Νέα συγκέντρωση για την ανάπτυξη κοινών αγώνων

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν στους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το ΠΑΜΕ και τα Συντονιστικά των Σωματείων στους ΟΤΑ, στα ξενοδοχεία και στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, για τη συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 22 του Απρίλη και ώρα 6 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο (αίθουσα ΜΑΧ, είσοδος από οδό Τοσίτσα). Στόχος ο περαιτέρω συντονισμός της δράσης των χιλιάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η ανάπτυξη των αγώνων τους για τη διεκδίκηση μόνιμης, σταθερής και πλήρους δικαιωμάτων δουλιάς.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα των Συντονιστικών επισημαίνεται ότι τα προβλήματα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας παραμένουν άλυτα και οξύνονται καθώς και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ακολουθούν την ίδια αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η αντιμετώπιση των συμβασιούχων. Τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση όσο και η σημερινή δημιούργησαν από κοινού το πρόβλημα «με τη νομοθέτηση του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των οδηγιών της για ένταση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων». Ταυτόχρονα, η πολιτική εμπορευματοποίησης των δημόσιων και κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσιών έχει αποτέλεσμα «να πληρώνει χρυσές τις υπηρεσίες αυτές ο εργατόκοσμος», αλλά και «να κερδίζουν όλο και περισσότερα οι εργοδότες, οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες».

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η κοινοτική οδηγία 70/1999, η οποία, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, υποτίθεται ότι λύνει το πρόβλημα των συμβασιούχων. Μάλιστα, στο παιχνίδι αυτό έχει μπει και ο ΣΥΝ, σημειώνουν τα Συντονιστικά. Αντιθέτως, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οδηγία κινείται στην κατεύθυνση της πλήρους απελευθέρωσης των αγορών και ενίσχυσης της ευελιξίας στην αγορά εργασίας. Γι' αυτό το λόγο «το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι την απορρίπτουν».

Η υιοθέτηση και στήριξη της οδηγίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «με ευθύνη των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες που επικρατούν δυνάμεις του εργοδοτικού και συναινετικού συνδικαλισμού», αποπροσανατολίζουν πολιτικά και ισοδυναμούν με στήριξη της εργοδοσίας.

Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ και τα Συντονιστικά καλούν στην οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων για:

Μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων δουλιά. Κατάργηση των νόμων για μερική απασχόληση και συνολική διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Κατάργηση του θεσμού των «εκτάκτων». Μονιμοποίηση των «εκτάκτων». Μετατροπή της σχέσης εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων σε αορίστου. Αποτροπή ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσιών, μεταφορά του προσωπικού των δημοτικών επιχειρήσεων στους δήμους, 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο. Χρηματοδότηση των παραπάνω τομέων από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέκλεισαν το κεντρικό δημαρχιακό μέγαρο (2010-05-27 00:00:00.0)
Κάλεσμα για κοινό αγώνα Δήμου - εργαζομένων - κατοίκων (2006-12-02 00:00:00.0)
Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους (2004-07-08 00:00:00.0)
Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους (2004-04-22 00:00:00.0)
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ η εργασία (2004-04-07 00:00:00.0)
Δικαίωμα κάθε εργαζόμενου η μόνιμη, πλήρης δικαιωμάτων εργασία (2004-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ