Παρασκευή 16 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
«Ανελέητος ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας»

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Αγώνα «με κάθε μέσο» εναντίον της τρομοκρατίας υποσχέθηκε χτες ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο στη διάρκεια της πρώτης επίσημης ομιλίας του ενώπιον του ισπανικού Κοινοβουλίου. Παράλληλα διακήρυξε την αναδιάρθρωση των δυνάμεων ασφαλείας και των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, ενώ αναφέρθηκε αμυδρά και στις κατεύθυνσεις της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει.

«Η θέση μου για την παρουσία των Ισπανών στρατιωτών είναι γνωστή, όπως και τα επιχειρήματα. Δεν πρέπει να παρεξηγηθεί. Δε θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί η αφοσίωσή μας στη διεθνή ασφάλεια και στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Οπότε οφείλω να κάνω σαφές ότι η Ισπανία θα εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της στην υπεράσπιση της ειρήνης και της ασφάλειας... με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει προηγούμενη απόφαση του ΟΗΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θαπατέρο.

Αναφορικά με την οικονομική πολιτική του, ο Θαπατέρο τόνισε πως η σταθερότητα στον προϋπολογισμό θα αποτελέσει «ακλόνητη δέσμευση της κυβέρνησής του», προσθέτοντας πως πεποίθησή του είναι πως η εξυγίανση των λογαριασμών του δημοσίου, αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για «τη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών και της ζωής του πολίτη». Ακόμη ανακοίνωσε αύξηση των επενδύσεων για την επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη, ενώ επίσης δήλωσε πως θα νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ των ομοφυλόφιλων.

Η ψηφοφορία για την υπερψήφιση της κυβέρνησης Θαπατέρο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ