Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει...

Δεσμεύσεις και μάλιστα εντός καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων για την παροχή νέων προνομίων στους βιομηχάνους ζήτησε χτες από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας Δ. Συμεωνίδης, μιλώντας στην Ετήσια Τακτική Συνέλευση του Συνδέσμου, παρουσία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδη. Οι βιομήχανοι της Β. Ελλάδας δεν παρέλειψαν να τιμήσουν και την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην αύξηση των υπερκερδών τους, προσκαλώντας στη συνέλευσή τους και τον Γ. Φλωρίδη, που μίλησε με την ιδιότητα του αναπληρωτή συντονιστή οικονομικών υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ απαίτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη «δημοσιονομική αναπροσαρμογή» και να εξασφαλίσει μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις των βιομηχάνων. Αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ανελαστικό το εργασιακό περιβάλλον της Ελλάδας», ζητώντας έμμεσα τη λήψη νέων αντεργατικών μέτρων που θα συμβάλλουν στη μείωση του εργατικού κόστους. Στη λογική της αύξησης των βιομηχανικών υπερκερδών υπέταξε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ και την επίσπευση των μεγάλων έργων υποδομής στη Β. Ελλάδα, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος των Ελλήνων βιομηχάνων στην περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης.

Ο Γ. Αλογοσκούφης

Ξεπουλώντας ό,τι πρόλαβε να εκποιήσει το ΠΑΣΟΚ, σκοπεύει η κυβέρνηση της ΝΔ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μείωσης του δημόσιου χρέους. Αυτό προκύπτει από την ομιλία του Γ.Αλογοσκούφη στη συνέλευση. Ειδικότερα, αναφερόμενος στην επικείμενη φορολογική μεταρρύθμιση, και αφού επανέλαβε ότι στις προθέσεις της είναι να δοθούν νέα ισχυρά κίνητρα στους επιχειρηματίες, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει σαν άμεσο στόχο την αύξηση των μη φορολογικών εσόδων, μέσω της αξιοποίησης των μεγάλων δυνατοτήτων που έχει η ελληνική οικονομία και με την αποτελεσματική εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας...

Ο Γ. Αλογοσκούφης, όμως, δεν είπε όλη την αλήθεια για τις πηγές, τις οποίες προτίθεται να αξιοποιήσει η κυβέρνηση για την άντληση κρατικών εσόδων. Ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Ρεγκούζας μόλις προχτές μίλησε για αύξηση των έμμεσων φόρων, ενώ ενεργοποιούν και τις γνωστές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ. Την είσπραξη, δηλαδή, των ληξιπροθέσμων χρεών, ένταση των φοροελέγχων και προώθηση νέας ρύθμισης φοροεκρεμμοτήτων της περιόδου 1999 - 2002.

Ο υπουργός Οικονομίας έδωσε διαβεβαιώσεις προς τους επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας ότι η κυβέρνησή του θα ακολουθήσει σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, επικαλούμενος μάλιστα και το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. «Εχουμε λάβει τη ρητή και ξεκάθαρη εντολή των Ελλήνων πολιτών να προχωρήσουμε σε σημαντικές αλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ