Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Μαχητικό συλλαλητήριο αγροτών

Με ένα μαχητικό συλλαλητήριο οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου κατήγγειλαν το συνεχιζόμενο εμπαιγμό τους και από την κυβέρνηση της ΝΔ, απαιτώντας την άμεση καταβολή του συνόλου της επιδότησης που δικαιούνται. Οι αγρότες της Λέσβου συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΣΕΑ, Στ. Σκοπελίτης, ο οποίος ξεκινώντας την ομιλία του ξεκαθάρισε ότι το συνεπές αγροτικό κίνημα όπως αντιπάλεψε την αντιαγροτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ το ίδιο θα πράξει και με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Από το ίδιο βήμα ο βουλευτής του ΚΚΕ:

  • Κατήγγειλε την κυβέρνηση, η οποία επιμένει να μην ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των αγροτών του νησιού, είτε αυτά αφορούν στην επιδότηση της παραγωγής ελαιολάδου, είτε στην έγκαιρη αποζημίωση των αγροτών για τις ζημιές που προξένησε η κακοκαιρία του περασμένου χειμώνα
  • Αναφέρθηκε στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, καλώντας τους συγκεντρωμένους να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση για την άμεση αγωνιστική αντίσταση στις προς το χειρότερο αλλαγές στις Κοινές Οργανώσεις Αγοράς των μεσογειακών προϊόντων
  • Πρόσθεσε ακόμη ότι οι όποιες επιμέρους τροποποιήσεις των αρχικών προτάσεων γίνουν σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξουν την ουσία της αντιαγροτικής πολιτικής ΕΕ και κυβέρνησης.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Αιγαίου, όπου αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ