Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Κανονισμοί συρρίκνωσης της γεωργίας

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την ψήφιση των νέων αντιαγροτικών κανονισμών για το βαμβάκι, το λάδι και τον καπνό, που προεκλογικά τους χαρακτήριζε απαράδεκτους, εκτός από τη διγλωσσία της επιβεβαιώνουν με χειροπιαστό πια τρόπο ότι θα συνεχίσει την αντιαγροτική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ». Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση που έβγαλε χτες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τις αρνητικότατες αποφάσεις που πάρθηκαν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, και στην οποία αναλυτικά σημειώνεται:

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης είναι δίχως αντίκρισμα, γιατί οι νέοι κανονισμοί απλώς μεγαλώνουν τη μεταβατική περίοδο, αποδέχονται χαμηλές ποσοστώσεις, μειωμένες επιδοτήσεις αποσυνδεμένες σε μεγάλο βαθμό από την παραγωγή.

Με τους κανονισμούς αυτούς θα συρρικνωθούν δραστικά οι τρεις βασικές για τη χώρα μας καλλιέργειες (βαμβάκι λάδι, καπνός), θα υποβαθμισθεί η ποιότητά τους, θα μειωθεί το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, με ολέθριες συνέπειες στην παραγωγική, οικονομική και κοινωνική ζωή της υπαίθρου.

Το ΚΚΕ καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά να διαλύσει τις αυταπάτες για την αγροτική πολιτική της ΝΔ. Να μην παγιδευτεί στη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνίστησε στην ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, καρπός της οποίας είναι οι τρεις νέοι κανονισμοί.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η αντίσταση, η απειθαρχία, η ανυπακοή στις αποφάσεις της ΕΕ. Η απόρριψη του ευρωμονόδρομου, η λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή του.»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ