Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Καταγγέλλουν τις διώξεις αγροτών

ICON

ΛΑΜΙΑ (Του ανταποκριτή μας).--

Με ακόμα μεγαλύτερη ένταση επανέρχονται, αν και ποτέ δε σταμάτησαν, το επόμενο διάστημα οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών, με απώτερο στόχο την τρομοκράτηση και την καταστολή, όσων διεκδικούν και αγωνίζονται ενάντια στις αντιαγροτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων.

Ηδη, στη Φθιώτιδα, για το Τρίμηνο Απρίλης - Ιούνης έχουν «προγραμματιστεί» τρεις δίκες με κατηγορούμενους δεκάδες αγρότες που διεκδίκησαν το δίκιο τους και το δικαίωμα να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους, στις αρχές του 2002.

Ετσι, μετά τη δίκη της Τρίτης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, με κατηγορούμενους 35 αγρότες των περιοχών Πελασγίας και Δομοκού, που παραπέμφθηκαν με τη γνωστή κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» και αναβλήθηκε για τον Μάρτη του 2005, έπονται δύο δίκες. Την Τρίτη, 11 του Μάη και την Πέμπτη 13 του Μάη, με κατηγορούμενους αγρότες από τις περιοχές Νέου Μοναστηριού, Βαρδαλή, Εκάρας, Σοφιάδας, Πουρναριού, Μώλου και της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις το Φλεβάρη - Απρίλη του 2002 και στις 8 Ιούνη, αντίστοιχα, από τις ίδιες περιοχές.

«Βέβαια, τέτοιες μέθοδοι καταστολής και τρομοκράτησης των αγροτών, δεν πρόκειται να μας πτοήσουν ή να αναστείλουν τη θέλησή μας να αγωνιστούμε, διεκδικώντας την επιβίωσή μας. Θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, σφυρηλατώντας την ενότητά μας και τη συσπείρωση με τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, για μια άλλη, φιλολαϊκή πολιτική. Γι' αυτό μην τρέφουν αυταπάτες το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι ότι πρόκειται να συμβιβαστούμε, δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ Φθιώτιδας, με αφορμή το ξεδίπλωμα των «νέων» ποινικών διώξεων των αγροτών και του ίδιου.

Σχολιάζοντας την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ, προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Τροφίμων και Δικαιοσύνης (θα συζητηθεί τη Δευτέρα 26/4 στη Βουλή), ο Θανάσης Καϊδατζής, διωκόμενος αγρότης από την περιοχή Δομοκού, επισημαίνει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα, ανιδιοτελώς συμπαραστάθηκε σε όλους τους αγώνες των αγροτών εξαρχής, στηρίζει τα αιτήματά μας και αντιπαλεύει την πολιτική ξεκληρίσματος και συγκέντρωσης της γης σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και κεφαλαίου.

Από κει και πέρα, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναγκάστηκε κάτω από τη γενική κατακραυγή να εξαλείψει, με νόμο, το αξιόποινο και να παύσει την ποινική δίωξη των αδικημάτων που φέρονται ότι διέπραξαν αγρότες, έτσι και σήμερα συνεχίζουμε και απαιτούμε από την κυβέρνηση, εκτός των άλλων, να σταματήσουν οριστικά οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ