Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού

Τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, που αντιμετωπίζει το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στο Βαθύ Χαλκίδας, διαπίστωσε ο Μ. Καμακάρης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) και της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε εκεί χτες.

Στις συναντήσεις που είχε ο Μ. Καμακάρης με τον πρόεδρο του θεραπευτηρίου και τους εργαζόμενους ενημερώθηκε ότι νοσηλεύονται σ' αυτό 92 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους βαριά περιστατικά νοητικής υστέρησης. Παρά τις αυξημένες ανάγκες των περιθαλπόμενων, ο ήδη αναχρονιστικός οργανισμός ποτέ δεν πλήρωσε τις θέσεις του προσωπικού και έτσι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις, τόσο σε νοσηλευτές, όσο και σε επιστημονικό προσωπικό (υπάρχουν μόνο 2 φυσιοθεραπευτές, 2 εργοθεραπευτές, ένας ψυχίατρος και μια κοινωνική λειτουργός). Ελλείψεις υπάρχουν και στην καθαριότητα, αφού υπάρχει μόνο μια καθαρίστρια για όλο το κτίριο.

Το θεραπευτήριο, αν και Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ενταγμένο στο αρμόδιο Περιφερειακό Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας (ΠεΣΥΠ), εξασφαλίζει τα λειτουργικά του έξοδα από τα νοσήλια που καταβάλλονται απ' τα ασφαλιστικά ταμείων των περιθαλπόμενων, αλλά και από δωρεές.

Η λογική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας είναι η συρρίκνωση των υπαρχουσών δημόσιων δομών, γι' αυτό και ακολουθείται η πολιτική της συνεχούς περικοπής των κονδυλίων για τη λειτουργία τους, τόνισε απ' την πλευρά του ο Μ. Καμακάρης και κάλεσε τους εργαζόμενους, με την ενότητα και τον αγώνα τους, να διεκδικήσουν προσλήψεις και λειτουργία του θεραπευτηρίου, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ