Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑμΕΑ
Αμεση δημοσιοποίηση της «Επικοινωνίας»

Στη διαιώνιση των οικονομικών προβλημάτων του Κέντρου Ειδικής Αγωγής «Επικοινωνία», που αδυνατεί να πληρώσει τους εργαζόμενούς του και να ανταπεξέλθει στα λειτουργικά του έξοδα, οδηγούν οι επιλογές της διοίκησής του, αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Μόλις προχτές οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας από τις 26 Μάρτη 2004, πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους για τους μήνες Φλεβάρη και Μάρτη και το δώρο του Πάσχα με δανεικά χρήματα που εξασφάλισε η διοίκηση της «Επικοινωνίας» από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και το ΚΕΑΤ. Οι υποσχέσεις του υφυπουργού Υγείας, Γ. Κωνσταντόπουλου, για τη χορήγηση 70.000 ευρώ - χρήματα που εξασφαλίζουν τη λειτουργία μόνο μέχρι το τέλος Απρίλη 2004, οπότε και θα δημιουργηθούν νέα προβλήματα - παρέμεναν, απλώς υποσχέσεις.

Και αυτές οι εξελίξεις, προεξοφλούν ότι θα δημιουργηθούν νέα προβλήματα και μάλιστα πολύ γρήγορα, με δεδομένο ότι το υπουργείο διατίθεται απλώς να κάνει «μικρές ενέσεις» χρηματοδότησης στο Κέντρο, για να λειτουργήσει μέχρι το Σεπτέμβρη.

Την άμεση δημοσιοποίηση της «Επικοινωνίας», του μοναδικού στη χώρα Κέντρου Ειδικής Αγωγής για πολυανάπηρα παιδιά με βάση την τυφλότητα, ζητεί με ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ ΑμΕΑ).

«Τα προβλήματα "της Επικοινωνίας" - τονίζει - είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη και της ΝΔ στο χώρο της πρόνοιας. Η πορεία της Επικοινωνίας ήταν προδιαγεγραμμένη από την ίδρυσή της, αφού συστάθηκε με τη μορφή Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας - ΝΠΙΔ, φορτώνοντας την όλη λειτουργία του κέντρου στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εισφορά των γονέων και κηδεμόνων, στον εθελοντισμό, στη φιλανθρωπία και την επαιτεία».

Η ΕΣΚ ΑμΕΑ εκφράζει τη στήριξή της στους αγώνες των εργαζομένων της «Επικοινωνίας» για τη δημοσιοποίησή της και καλεί τους ανάπηρους, τους γονείς και κηδεμόνες, τους συνδικαλιστές του χώρου να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του αναπηρικού κινήματος και να διεκδικήσουν:

  • Αμεση δημοσιοποίηση της «Επικοινωνίας» με χρηματοδότηση 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργίας της.
  • Μόνιμο προσωπικό, που να καλύπτει τις ανάγκες και μονιμοποίηση των ήδη εργαζομένων.
  • Ιδρυση όλων των απαιτούμενων ανάλογων δημοσίων δομών ημερήσιας ή κλειστής λειτουργίας για τα 2.000 πολυανάπηρα παιδιά με βάση την τυφλότητα.
  • Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν. Το κόστος λειτουργίας να αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι τα ασφαλιστικά ταμεία.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λουκέτο στην «Επικοινωνία» (2005-04-15 00:00:00.0)
Διπλό πλήγμα από τον οικονομικό στραγγαλισμό (2002-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ