Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Με το ένα τρίτο του προσωπικού
  • Από τις 3.200 οργανικές θέσεις στη Νομαρχία είναι καλυμμένες μόνο οι 1.200, αφού οι κυβερνήσεις αρνούνται τις προσλήψεις
  • Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή του Κόμματος Ελπ. Παντελάκη

Τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και κτιριακές υποδομές που αντιμετωπίζει o Κεντρικός Τομέας της Διεύθυνσης Υγιεινής και Πρόνοιας της Νομαρχίας Αθήνας διαπίστωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που περιόδευσε χτες στις υπηρεσίες με επικεφαλής τη βουλευτή του κόμματος Ελπίδα Παντελάκη και ο Χ. Χουρδάκης, μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε συναντήσεις με εργαζόμενους και επισκέπτες, με τον αντινομάρχη Λεωνίδα Ανωμερίτη, υπεύθυνο για ζητήματα Πρόνοιας και τη διευθύντρια Πρόνοιας Μ. Μαραγκάκη.

Στον Κεντρικό Τομέα της Διεύθυνσης Υγιεινής και Πρόνοιας της Νομαρχίας Αθήνας μεταφέρθηκε η ευθύνη για μια σειρά υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, χωρίς όμως τους απαραίτητους πόρους και το ανάλογο προσωπικό. Ετσι την ώρα της περιοδείας υπήρχε - όπως γίνεται καθημερινά - το αδιαχώρητο έξω απ' τα γραφεία.

Η Νομαρχία είναι υπεύθυνη για 35.000 επιδοτούμενους αναπήρους, για αιτήματα εθελούσιων υιοθεσιών, προσωρινής στήριξης εκτάκτων καταστάσεων στην οικογένεια ή άλλα έκτακτα γεγονότα, αλλά και για την εποπτεία της λειτουργίας των ιδρυμάτων Πρόνοιας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Νομαρχίας Αθηνών.

Στον Κεντρικό Τομέα, που είναι υπεύθυνος για 17.000 επιδοτούμενους αναπήρους, όλα αυτά πρέπει να γίνουν από 35 μόνιμους υπαλλήλους και δύο συμβασιούχους, εκ των οποίων οι 12 είναι κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ χρειάζεται τουλάχιστον το διπλάσιο προσωπικό. Η μοναδική θέση ψυχολόγου είναι κενή. Σε αυτές τις συνθήκες, ούτε στήριξη της οικογένειας μπορεί να γίνει, ούτε ουσιαστικός έλεγχος στα διάφορα ιδρύματα Πρόνοιας. Πέρα από τα άλλα, το κτίριο είναι ανεπαρκές, αφού οι εργαζόμενοι είναι στοιβαγμένοι ακόμα και τέσσερις, σε γραφεία που μετά βίας χωρούν δυο εργαζόμενους, κι αυτό ενώ χρειάζεται να υπάρχει προσωπική επικοινωνία και διακριτικότητα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι προσερχόμενοι.

Απ' την πλευρά του, ο Λ. Ανωμερίτης τόνισε ότι από τις 3.200 οργανικές θέσεις στη Νομαρχία είναι καλυμμένες μόνο οι 1.200, αφού οι κυβερνήσεις αρνούνται τις προσλήψεις. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στη Διεύθυνση Υγιεινής, όπου υπάρχουν ελάχιστοι γιατροί και επόπτες υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ