Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ
Υπόσχεση για αντιμετώπιση του προβλήματος

Παρά το γεγονός ότι έχει αρθεί το καθεστώς γενικής επιστράτευσης που είχε επιβληθεί το 1974οι ναυτεργάτες του υδρογραφικού - ωκεανογραφικού πλοίου «Πυθέας» συνεχίζουν να παραμένουν «επίτακτοι» χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, ζητώντας την κατάργηση της επίταξης και την εξασφάλιση της δουλιάς και της ασφάλισής τους στο ΝΑΤ.

Ο υφυπουργός Αμυνας Ι. Λαμπρόπουλος στην απάντησή του αναγνώρισε το πρόβλημα και είπε ότι το καθεστώς της επίταξης χρησιμοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να κάνουν ρουσφετολογικούς διορισμούς. Τόνισε ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι να λυθεί το πρόβλημα, να βρεθεί μόνιμη και νόμιμη λύση με διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με βάση αυτήν τη λύση οι εργαζόμενοι αυτοί θα ενταχθούν στο πολιτικό προσωπικό και θα έχουν την ασφάλιση του Δημοσίου.

Η Λ. Κανέλλη στην παρέμβασή της υπογράμμισε ότι υπέρ των εργαζομένων έχει παρέμβει και ο «Συνήγορος του Πολίτη», αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση τον είχε αγνοήσει. Υπενθύμισε ότι ο σημερινός υφυπουργός ως βουλευτής είχε δεσμευτεί να λύσει το πρόβλημα και τόνισε ότι η αποκατάσταση αυτών των εργαζομένων είναι ζήτημα «αρχής, ευταξίας και κυρίως εφαρμογής του Συντάγματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ