Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης

«Η προκλητική πρόταση του ΣΕΒ για την Εθνική Γενική Συλλογική Εργασίας δε θα περάσει». Αυτό δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου παλεύουν και διεκδικούν την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης με: 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό, 44 ευρώ κατώτερο μεροκάματο, ολυμπιακό επίδομα 18% για όλες τις ειδικότητες από 1/1/2004 έως 31/12/2004. Σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα. Κατάργηση των νόμων για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. 35ωρο, 5ήμερο, 7ωρο. Ελάχιστη σύνθεση των ξενοδοχείων και καθορισμό καθηκόντων. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με το ταξικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, μπροστά και στην Πρωτομαγιά, δίνουν τη μάχη για ουσιαστικές αυξήσεις, διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν.

«Η νέα λογική - σημειώνεται - που προτείνει ο ΣΕΒ έχει στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών των εργαζομένων. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με την πολιτική του συμβιβασμού και της υποχώρησης, απαξίωσε το θεσμό της ΕΓΣΣΕ, δίνει το δικαίωμα στον ΣΕΒ να αμφισβητεί το αυτονόητο, ότι η όποια αύξηση σε εθνικό επίπεδο να αποτελεί την ελάχιστη αύξηση σε όλους τους κλάδους».

Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Το ταξικό εργατικό κίνημα, τα ταξικά συνδικάτα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούν την κατάκτηση των συλλογικών συμβάσεων με τους όρους που διαμόρφωσε το κίνημα. Η αύξηση σε εθνικό συλλογικό επίπεδο να αποτελεί έτσι και αλλιώς την ελάχιστη αύξηση σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιπαρατεθούμε μαζικά, αποφασιστικά στη νέα πρόκληση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ