Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ελλείψεις θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών

Μέτρα για μόνιμη και σταθερή λειτουργία του ιατρείου της Καλλιμασιάς του Δήμου Ιωνίας Χίου ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Γ. Πατσιλινάκος με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Κακλαμάνη.

«Στον τοπικό Τύπο της Χίου στις 20-4-2004, υπήρξε επιστολή των διευθυντών των σχολείων (νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο) και των Συλλόγων Γονέων, την οποία καταθέτουν στο Νοσοκομείο Χίου, όπου τονίζεται η αναγκαιότητα ύπαρξης οργανωμένου ιατρείου, λόγω της φοίτησης στα σχολεία της Καλλιμασιάς 300 μαθητών», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Οπως υπογραμμίζουν, το αγροτικό ιατρείο Καλλιμασιάς του Δήμου Ιωνίας διαθέτει έναν αγροτικό γιατρό (ενώ προβλέπονται δυο και νοσοκόμα), που έρχεται δυο φορές τη βδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες εξυπηρετεί άλλα χωριά. Μάλιστα, πολλές φορές έχουν τραυματιστεί μαθητές και υπήρξε αδυναμία αντιμετώπισης του συμβάντος, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή παιδιών.

Ετσι, οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας τι μέτρα θα πάρει για να υπάρχει μόνιμη σταθερή λειτουργία του ιατρείου της Καλλιμασιάς. Ακόμα, πότε θα γίνουν οι προσλήψεις του δεύτερου γιατρού και της νοσοκόμας και τι μέτρα θα πάρει για την αναβάθμιση του ιατρείου σε τεχνολογικό εξοπλισμό και ιατρικό υλικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ