Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διήμερος γιορτασμός

Τον ενωτικό - ταξικό αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και την προβολή των πραγματικών αναγκών και διεκδικήσεων της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού προετοιμάζει το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω του. Σε σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης συζητήθηκαν οι στόχοι, το πλαίσιο και οι δράσεις που πρέπει να υπάρξουν τις επόμενες μέρες, ώστε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία να δώσουν μαζικό «παρών» στις διήμερες εκδηλώσεις που οργανώνει η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 30 Απρίλη με τη συγκέντρωση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου, προκειμένου να εκφραστεί δυναμικά η διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην κατοχή και τις επεμβάσεις των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών. Θα κορυφωθούν το Σάββατο 1η Μάη με τη μεγάλη απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου και την πορεία προς το μνημείο του Καπνεργάτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες σωματεία από τον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι σε εργολάβους κλπ., καθώς και εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ.

Χαιρέτισε ο Σπύρος Ράλλης γενικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ, σημειώνοντας πως η επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και οι κατακτήσεις της, διαρκώς εντείνεται και το επόμενο διάστημα θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο. Γι' αυτό, και η απάντηση των εργαζομένων θα πρέπει να είναι αποφασιστική και ανυπόταχτη κόντρα στις σειρήνες του συμβιβασμού και της υποταγής.

Τις κατευθύνσεις δουλιάς και το διεκδικητικό πλαίσιο παρουσίασε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και ΓΓ του ΕΚΘ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως στην πορεία δράσης προς την Πρωτομαγιά, αλλά και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να προβληθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα των κλάδων, σε συνδυασμό με τα προβλήματα άλλων λαϊκών στρωμάτων και να προχωρήσει ο συντονισμός της δράσης απέναντι στην πολιτική που τα γεννά.

Αμεσα τις επόμενες μέρες θα γίνουν συνεδριάσεις σωματείων - συνελεύσεις, ενώ καθορίστηκε πρόγραμμα καθημερινών εξορμήσεων και συγκεντρώσεων στους χώρους δουλιάς και τις συνοικίες.

Οι καπνεργάτες θα κάνουν συγκεντρώσεις στα παραρτήματα και εξορμήσεις στις δυτικές συνοικίες, ενώ το Συνδικάτο Οικοδόμων καθόρισε συγκεντρώσεις - εξορμήσεις ενημέρωσης σε κάθε Δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος, στα μεγάλα εργοτάξια και τα γιαπιά.

Επιτροπή Αγώνα για τους Συμβασιούχους

Εξάλλου, στη σύσκεψη ανακοινώθηκε η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους στους εργολάβους. Η επιτροπή δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και ήδη συμμετέχουν σωματεία και μεμονωμένοι συνδικαλιστές, επιτροπές αγώνα εργασιακών χώρων κλπ. από τους χώρους του ΟΛΘ, τον ΑΠΘ, τον ΟΤΕ, τους Σχολικούς φύλακες και τροχονόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ