Κυριακή 25 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ
Συντριπτικό ΟΧΙ των ελληνοκυπρίων

Του απεσταλμένου μας στη Λευκωσία ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΚΑΤΗ.--

Με ένα συντριπτικό ΟΧΙ οι ελληνοκύπριοι απάντησαν χθες στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές που ήθελαν να κάνουν το νησί τους δικό τους προτεκτοράτο. Το ποσοστό του ΟΧΙ έφθασε το 75,9% και του ΝΑΙ μόλις το 24,1%. Αντίστοιχα στο τουρκοκυπριακό τομέα ΝΑΙ ψήφισε το 65% και ΟΧΙ το 35%.

Ο κυπριακός λαός απο νωρίς χθές το πρωί μαζικά, αποφασιστικά, άσκησε το δικαίωμά του να εκφράσει τη θέλησή του για το μέλλον της πατρίδας του.

O γενικός γραμματέας του AKEΛ Δ. Χριστόφιας ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα ανάμεσα στ' άλλα τόνισε: «οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα θα χρειαστεί πάρα πολλή δουλιά, θα χρειαστεί ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο». Απευθυνόμενος ειδικότερα στους τουρκοκύπριους σημείωσε: «και την επόμενη μέρα εμείς θα εργαστούμε για την κοινή πατρίδα μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, συνεργασίας και προσπάθειας για ένα χαρούμενο και ευτυχισμένο μέλλον».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας T. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι μια ιστορική ημέρα. Η σημερινή ψηφοφορία θα καθορίσει το μέλλον της πατρίδας μας».

Σ' ό,τι αφορά το κρίσιμο θέμα ως προς την καθοριστική επιλογή του AKEΛ, είναι χαρακτηριστικό το άρθρο στη χτεσινή «Χαραυγή»: «Οι Ακελιστές κατερχόμενοι στις κάλπες ψηφίζουν την επιλογή που η πλειοψηφία των συλλογικών οργάνων του κόμματος θεώρησε ορθό υπό τις περιστάσεις. Το "όχι" που παραπέμπει σε μια εγγυημένη λύση και που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο τόσο για τους Ελληνοκυπρίους όσο και τους Τουρκοκυπρίους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ