Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Αρ. πρωτ.: 46913

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στο «Σχεδιασμό, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών»

1. Τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Α.Π.Θ., και το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ι.ΜΕΤ. - ΕΚΕΤΑ) συνδιοργανώνουν το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στο αντικείμενο «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών», το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Η έναρξη λειτουργίας των μαθημάτων του ΔΠΜΣ του ακαδημαϊκού έτους 2004-2005 θα γίνει την 1η Οκτωβρίου του 2004. Το ΔΠΜΣ διοικείται από Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (ΕΔΕ), στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των συνεργαζομένων Φορέων. Το πρόγραμμα για το διάστημα 1.1.2003 - 31.8.2006 χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

2. Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές στο ΔΠΜΣ οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ), μετά από επιτυχή ολοκλήρωση πλήρους ετήσιου κύκλου σπουδών και εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας.

3. Τα μαθήματα του ΔΠΜΣ διακρίνονται σε Υποχρεωτικά Μαθήματα Κορμού και σε Κατ' Επιλογήν Υποχρεωτικά Μαθήματα. Για την απόκτηση του ΜΔΕ απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση στα έξι Υποχρεωτικά Μαθήματα Κορμού και σε πέντε κατ' επιλογήν μαθήματα (από κατάλογο ένδεκα μαθημάτων). Τα μαθήματα κατανέμονται σε δύο τετράμηνα, και στη συνέχεια στη διάρκεια των θερινών μηνών εκπονείται η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία. Η παρακολούθηση των μαθημάτων και η συμμετοχή στις συναφείς εργασίες καθορίζεται από τον Εσωτερικό Κανονισμό και δίνεται στον Οδηγό Σπουδών του Προγράμματος (που είναι διαθέσιμος από την ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος: http://hermes.civil.auth.gr/pgtransport

4. Στο ΔΠΜΣ «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών» γίνονται δεκτοί διπλωματούχοι Μηχανικοί των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας ή ισοτίμων Τμημάτων ΑΕΙ της αλλοδαπής. Επίσης γίνονται δεκτοί και απόφοιτοι ισοτίμων Τμημάτων συγγενούς γνωστικού αντικειμένου της ημεδαπής ή της αλλοδαπής από θετικές κατευθύνσεις, αλλά και συναφών με τα αντικείμενα του Προγράμματος. Η μέγιστη διάρκεια παρακολούθησης πρόσθετων μαθημάτων ορίζεται σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα.

5. Για την επιλογή των Μεταπτυχιακών Φοιτητών θα ληφθούν υπόψη ο γενικός βαθμός διπλώματος, η επίδοση στα συναφή προς το ΔΠΜΣ προπτυχιακά μαθήματα και στη διπλωματική εργασία, η επαρκής και τεκμηριωμένη γνώση ξένων γλωσσών (βασική η γνώση της αγγλικής), η γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, η τυχόν υπάρχουσα ερευνητική δραστηριότητα και επαγγελματική εμπειρία, οι συστατικές επιστολές και θα γίνει συνεκτίμηση των κριτηρίων και προϋποθέσεων της ισχύουσας νομοθεσίας. Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων του ΔΠΜΣ «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών» ορίζεται σε (20) είκοσι κατ' ανώτατο όριο.

6. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν διεξοδικά για τη φυσιογνωμία, τη φιλοσοφία, τους στόχους, το αντικείμενο, τη δομή και τη λειτουργία του ΔΠΜΣ του Α.Π.Θ. «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών», καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων και τις απαιτήσεις του, στη διεύθυνση http://hermes.civil.auth.gr/pgtransport και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από 2 έως και 21 Μαΐου 2004 στη:

Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών - Κτίριο Υδραυλικής

Πανεπιστημιούπολη Α.Π.Θ.

54124 Θεσσαλονίκη

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν είναι:

i. Αίτηση υποβολής υποψηφιότητας (σε ειδικό έντυπο - αρχείο το οποίο μπορούν να κατεβάσουν από το Διαδίκτυο ή να προμηθευτούν από τη Γραμματεία του Τμήματος),

ii. Επικυρωμένο αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου (οι πτυχιούχοι)

iii. Βεβαίωση ισοτιμίας πτυχίου από το ΔΙΚΑΤΣΑ (για όσους προέρχονται από Πανεπιστήμια του εξωτερικού),

iv. Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος / Σχολής από το οποίο / την οποία πήραν το πτυχίο τους (στα ελληνικά ή αγγλικά αν προέρχονται από ξένο Πανεπιστήμιο).

v. Πλήρες βιογραφικό υπόμνημα το οποίο θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε τεκμηριωμένα στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική ή / και επαγγελματική δραστηριότητα και τις επιστημονικές εργασίες του υποψηφίου (για τις οποίες θα πρέπει να υποβληθεί ένα αντίτυπο).

vi. Τεκμηρίωση επαρκούς γνώσης τουλάχιστον της Αγγλικής (ή και περισσοτέρων ξένων γλωσσών), με υποβολή και των σχετικών επικυρωμένων αντιγράφων πιστοποιητικών σπουδών (Lower ή TOEFL (550) ή IELTS (5,5). Από την υποχρέωση αυτή απαλλάσσονται οι πτυχιούχοι Αγγλόφωνων Πανεπιστημίων.

vii. Δύο συστατικές επιστολές.

7. Οι κατ' αρχήν αποδεκτοί υποψήφιοι, οι οποίοι θα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για επιλογή τους στο Πρόγραμμα στο μεγαλύτερο βαθμό, θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη από τα μέλη της Συνττονιστικής Επιτροπής (ΣΕ) του ΔΠΜΣ.

8. Σχετικές πληροφορίες παρέχονται από τον κ. Β. Δημαρέλο, τηλ.: 2310-995836 (pgtransport@hermes.civil.auth.gr) και τη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών κα. Β. Τζιάκα τηλ. 2310 995698.

Θεσσαλονίκη 27/4/2004

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Καθ. Ι. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ