Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παναττική Συνδιάσκεψη της ΟΓΕ

Σύλλογοι και μέλη των συλλόγων της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) από όλη τη χώρα πραγματοποίησαν Παναττική Συνδιάσκεψη χτες στην αίθουσα Λογιστών, στα πλαίσια της προσυνεδριακής τους δουλιάς για το 9ο Συνέδριο της ΟΓΕ, που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του επόμενου χρόνου. Θέμα του Συνεδρίου «Νέα Γυναίκα - Θύμα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης». Στη συνδιάσκεψη αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός, ενώ η προσοχή των γυναικών της ΟΓΕ εστιάστηκε στην ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της λειτουργίας του γυναικείου συλλόγου σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Επιβεβαιώθηκε ότι η ΟΓΕ παραμένει η μοναδική μαχητική γυναικεία οργάνωση, που μελετάει, ψάχνει και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, από τη σκοπιά των συμφερόντων των γυναικών του καθημερινού μόχθου στην πόλη και στην ύπαιθρο. Αντιτίθεται ανοιχτά και καθαρά στις αντιλαϊκές πολιτικές, απορρίπτει τους ευρωμονόδρομους, που βλέπουν τις γυναίκες αναλώσιμα γρανάζια στις κερδοσκοπικές μηχανές τους, προτείνει στις γυναίκες το μόνο δρόμο με ελπίδα, το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα, το δρόμο της αξιοπρέπειας.

«Οι καιροί απαιτούν δυνατά και μαχητικά κινήματα σε κάθε χώρα χωριστά και όλα μαζί στην Ευρώπη, γιατί αποτελούν τη μόνη ελπίδα, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής των πολιτικών που σπέρνουν πολέμους, φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια, περικοπή δημοκρατικών ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων, πορνεία και ναρκωτικά. Το κίνημά μας πρέπει και μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στη δημιουργία του βροντερού ΟΧΙ σ' αυτές τις καταστροφικές πολιτικές». Με αυτά τα λόγια, έκλεισε η πρόεδρος Καλλιόπη Μπουντούρογλου την εισήγηση στη Συνδιάσκεψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ