Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΕΛΑ
Απορρίφθηκε αίτημα για την παραπομπή της Κυριακίδου

Το σίριαλ της απόρριψης των αιτήσεων των συνηγόρων υπεράσπισης στη δίκη του ΕΛΑ συνεχίστηκε χτες, με την προεδρεύουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελισάβετ Μπρίλλη, να απορρίπτει αίτημα του Α. Κούγια και άλλων συνηγόρων, να συλληφθεί και να παραπεμφθεί για ψευδορκία η βασική μάρτυρας κατηγορίας Σοφία Κυριακίδου.

Ο Α. Κούγιας επισήμανε τις αντιφάσεις της μάρτυρα, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως ανάμεσα στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στον εισαγγελέα Γ. Διώτη και στη δεύτερη που δόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς και σε σημεία της επ' ακροατηρίω εξέτασής της. Συγκεκριμένα, σε κατάθεσή της, αναφέρει ότι χώρισε με τον Α. Κανά, το 1990, ενώ σε άλλη το 1994. Επίσης, στον ανακριτή Λ. Ζερβομπεάκο, έχει ισχυριστεί ότι ο Α. Κανάς της σύστησε ως Μυρτώ την κατηγορουμένη Ε. Αθανασάκη, σε κρησφύγετο του ΕΛΑ στην οδό Πολέμωνος στο Παγκράτι. Αλλού, όμως, έχει υποστηρίξει πως η γνωριμία τους είχε πραγματοποιηθεί σε άλλο τόπο και χρόνο. Ο Α. Κούγιας υποστήριξε πως η Σ. Κυριακίδου χρήζει ιατρικής βοήθειας, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν - όπως είπε - νοσηροί εγκέφαλοι για να κατασκευαστεί αυτή η ιστορία. Απέδωσε, μάλιστα, την όποια αναφορά της μάρτυρα στο πρόσωπο του εντολέα του και πρώην συζύγου της σε λόγους αντεκδίκησης.

Το αίτημα υποστηρίχτηκε από τον συνήγορο της Ε. Αθανασάκη, Α. Κωνσταντάκη, που τόνισε πως η μάρτυρας αδυνατεί να αναφερθεί, σε γεγονότα που έχει υποστηρίξει, με στοιχειώδη συνέπεια, ενώ δεν κατάφερε να δώσει έστω και μια σαφή συγκεκριμένη περιγραφή και εξήγηση στα υποτιθέμενα γεγονότα τα οποία λέει ότι έζησε. Η προεδρεύουσα του δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης, όπως και το αίτημα να παραμείνει η μάρτυρας στο δικαστήριο.

Προηγουμένως, ερωτώμενη από τον κατηγορούμενο Μ. Κασσίμη να περιγράψει τον αδελφό του Χ. Κασσίμη, η μάρτυρας είπε ότι ήταν μελαχρινός, και στο ύψος του κατηγορούμενου. Ομως, ο αδελφός του Χ. Κασσίμη είπε ότι ήταν ανοιχτός καστανός και ψηλότερος από τον ίδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ