Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΖΕΑΣ
Υποπτη ολιγωρία της διοίκησης της νομαρχίας

Την πρακτική που ακολούθησε ο νομάρχης Πειραιά και η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στο θέμα της μαρίνας Ζέας, καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη και Ελένη Παπαδοπούλου. Μια πρακτική που οδήγησε, παρά τις δεσμεύσεις, να θέσει εκτός προθεσμίας τη λήψη απόφασης για την περιβαλλοντική μελέτη της εταιρίας, που έχει ήδη ξεκινήσει έργα στην περιοχή, με αποτέλεσμα πλέον να κινδυνεύει να χαθεί οριστικά η δυνατότητα από πλευράς νομαρχίας να «φρενάρει» τα επιχειρηματικά σχέδια τσιμεντοποίησης της μαρίνας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, στις 25 Φλεβάρη κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην Πολεοδομία Πειραιά. Επρεπε να συζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, μέσα σε 35 εργάσιμες μέρες, δηλαδή μέχρι τις 15 Απρίλη, για να μην εκπνεύσει η προθεσμία για την απόφαση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη μαρίνα Ζέας.

Στις 7 Απρίλη, συνήλθε η διαπαραταξιακή επιτροπή, όπως και στις 16 του μήνα. Κανείς όμως εκ των αρμοδίων, όπως καταγγέλλουν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ, δεν αναφέρθηκε στις καταληκτικές προθεσμίες.

Αντίθετα, στη συγκέντρωση των κατοίκων στον ΟΛΠ, ο κ. Μίχας υπερασπίστηκε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων, τονίζοντας ότι θα είναι στο πλευρό τους! Η ΝΑΣ έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στο νομάρχη και εξέφρασε τις ανησυχίες και τα ερωτηματικά της για το αν έγινε εκπρόθεσμη ή όχι η συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, για να αποφασίσει σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που αφορά στη μαρίνα Ζέας.

Ο νομάρχης απάντησε ότι δε γνωρίζει και ότι θα διερευνήσει το θέμα μέσω των υπηρεσιών του. Η πραγματικότητα, όμως, τον διαψεύδει και γι' αυτό εκπρόθεσμα συγκαλεί Νομαρχιακό Συμβούλιο τελικώς γι' αυτό το θέμα.

«Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, τονίζεται στην ανακοίνωση, καταγγέλλει το Νομάρχη και όσους από την πλειοψηφία του Νομαρχιακού συμβουλίου ολιγώρησαν. Υπάρχει θέμα ανοιχτό και είναι υπόλογοι για τη στάση τους οι διοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες που εμπλέκονται στο θέμα. Δηλώνουμε πως θα είμαστε στο πλευρό των κατοίκων, για να αποτρέψουμε το έγκλημα που συντελείται στο χώρο και στους κατοίκους του ευρύτερου Πειραιά. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο πάνω σ' αυτό το θέμα δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να αρνηθεί ομόφωνα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη μαρίνα Ζέας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΟΠ στα έργα στη Μαρίνα Ζέας (2004-05-07 00:00:00.0)
Ενταση για τη μετεγκατάσταση λατομείων (2003-12-04 00:00:00.0)
Πολιτικό ολίσθημα στο Χορτιάτη (1999-09-15 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία για την Ανθούσα (1999-08-28 00:00:00.0)
Μετά το ΞΕΝΙΑ και η μαρίνα σε ιδιώτες (1999-08-13 00:00:00.0)
Δε θέλουν εργοστάσιο καύσης (1997-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ