Σάββατο 28 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Πρωτοβουλία για την Ανθούσα

Το αίτημα, να συγκληθεί εκτάκτως το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, για να συζητήσει το θέμα της κατασκευής αμαξοστασίου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) στην Ανθούσα, εκφράζουν με επιστολή τους οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ)Νίκος Στεφανίδης και Γιώργος Βασίλαρος, προς τον νομάρχη Ανατολικής Αττικής και τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Παράλληλα ζητούν, το Νομαρχιακό Συμβούλιο να απαιτήσει από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να σταματήσει το παράνομο κλείσιμο από δυνάμεις των ΜΑΤ της λεωφόρου Ανθούσας και να απομακρυνθούν από την περιοχή, να ανακληθεί η απόφαση 820/99 της πολεοδομίας Αν. Αττικής. Επίσης, ζητούν να εκφραστεί η συμπαράσταση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αν. Αττικής στους κατοίκους Παλλήνης, Ανθούσας, Γέρακα, ώστε να υλοποιηθεί και η ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τη μη εγκατάσταση του αμαξοστασίου στην Ανθούσα. Οπως τονίζεται στην επιστολή των συμβούλων της ΝΑΣ, "τις μέρες αυτές γινόμαστε μάρτυρες κινητοποίησης κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών καταστολής για την επιβολή της ντε φάκτο κατασκευής του παράνομου αμαξοστασίου του ΟΑΣΑ στην Ανθούσα".

Η κατάσταση αυτή, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, δημιουργήθηκε γιατί η Πολεοδομία Αν. Αττικής έχει εκδώσει την 820/99 άδεια αναθεώρησης της 1007/94 άδειας για περίφραξη και μόνο του συγκεκριμένου χώρου που ανήκει στον ΟΑΣΑ.

"Παρ' όλα αυτά στο συγκεκριμένο χώρο με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής προχωρούν παράνομες κατασκευές από πλευράς του ΟΑΣΑ, δηλ. εκχέρσωση χώρου, στον οποίο μπορεί να υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα, κατασκευή αμαξοστασίου σε χώρο, στον οποίο δεν έχουν καθοριστεί οι χρήσεις γης, λειτουργία γκαράζ χωρίς άδεια, κλπ. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι κάτοικοι και το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης με το Κοινοτικό Συμβούλιο Ανθούσας δικαίως να βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ έχουν κινήσει και άλλες νομικές δραστηριότητες", υπογραμμίζεται από τους συμβούλους της ΝΑΣ.

Την ίδια στιγμή οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ, με επιστολή τους προς την Πολεοδομία Αν. Αττικής, ζητούν να ανακαλέσει την άδεια 820/99, που έδωσε στον ΟΑΣΑ, για περίφραξη του χώρου στα όρια των κοινοτήτων Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης. Γιατί, η άδεια χρησιμοποιήθηκε από τον ΟΑΣΑ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση παράνομου αμαξοστασίου και γκαράζ, χωρίς όμως να υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες εγκατάστασης και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ