Σάββατο 28 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταργούν σχολεία εργατοσυνοικιών

Την αδικαιολόγητη απόφαση του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση του 5ου και 6ου Ενιαίου Λυκείου, καθώς και του Ενιαίου Λυκείου Κορακιάνας, στην Κέρκυρα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας της ΚΝΕ. Τα τρία λύκεια έχουν 393 μαθητές στην Α και Β τάξη, που με βάση τις προοπτικές ανάπτυξής τους θα έφταναν τους 500 μαθητές, πράγμα που σημαίνει ότι είναι βιώσιμα και πρέπει να διατηρηθεί η λειτουργία τους.

Οπως τονίζει η ανακοίνωση του ΝΣ Κέρκυρας της ΚΝΕ, η υπουργική απόφαση για την κατάργηση των συγκεκριμένων λυκείων ήρθε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις του μαθητικού κινήματος και των φορέων της εκπαίδευσης, ότι η "μεταρρύθμιση" είναι ο βίαιος αποκλεισμός από την εκπαίδευση των μαθητών των πιο λαϊκών στρωμάτων, αφού τα τρία λύκεια εξυπηρετούν κυρίως μαθητές εργατοσυνοικιών και αγροτικών περιοχών. Η κατάργησή τους θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους εκατοντάδες μαθητές τους, αλλά και στα σχολεία που θα μεταφερθούν.

"Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους καθηγητές, όλους τους φορείς των εργαζομένων, να αντιτάξουν το δικό τους μέτωπο απέναντι στη μαύρη συμμαχία κυβέρνησης - ΕΕ - βιομηχάνων", τονίζει το ΝΣ Κέρκυρας της ΚΝΕ και επισημαίνει ότι "ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και θα είναι πολύ ζεστός. Η ΚΝΕ, για άλλη μια φορά, θα δώσει όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα για τα δικαιώματα της νεολαίας στη μόρφωση, στη δουλιά και τη ζωή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ