Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χειρότεροι απ' τον Σαντάμ

Γρηγοριάδης Κώστας

«Εσπαζαν λάμπες φωσφόρου και έριχναν το φωσφορικό υγρό πάνω στους κρατούμενους, έριχναν παγωμένο νερό πάνω σε γυμνούς κρατούμενους, τους χτυπούσαν με ένα σκουπόξυλο και μία καρέκλα, απειλούσαν τους άνδρες κρατούμενους με βιασμό, επέτρεπαν σε ένα φύλακα της στρατιωτικής αστυνομίας να ράψει το τραύμα ενός κρατούμενου που είχε τραυματιστεί, αφού τον είχαν επανειλημμένως ρίξει πάνω στον τοίχο του κελιού του, βίαζαν έναν κρατούμενο με λάμπα φωσφόρου, ίσως και με σκουπόξυλο, χρησιμοποιούσαν στρατιωτικούς σκύλους για να τους απειλήσουν - σε μία περίπτωση άφησαν σκύλο να δαγκώσει κρατούμενο».

Το μικρό αυτό απόσπασμα είναι από την εκ πενήντα τριών (53) σελίδων αναφορά του Αμερικανού στρατηγού Αντόνιο Ταγκούμπα και αποτελούν ένα μικρό δείγμα των όσων ο τελευταίος ανακάλυψε στις αμερικανικές φυλακές στο Ιράκ, την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2003. Υπήρξαν πάμπολλες περιπτώσεις «σαδιστικών, κατάφωρων και εγκληματικών κακοποιήσεων» σημειώνει στην αναφορά του ο στρατηγός, οι οποίες διαπράχθηκαν από στρατιώτες - άνδρες και γυναίκες - από μέλη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και από ιδιώτες, που έχουν αναλάβει στρατιωτικές εργολαβίες στο Ιράκ.

Η αμερικανική επιχείρηση ...απελευθέρωσης του ιρακινού λαού από τον δικτάτορα Σ. Χουσεΐν και ...αποκατάστασης της δημοκρατίας σε όλο της το ...μεγαλείο..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ