Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ - ΣΥΡΙΖΑ
Ες αύριο τα... νεότερα

Σε μαραθώνιες διαβουλεύσεις έχουν επιδοθεί οι δυνάμεις που μετέχουν στο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσουν αν θα επαναλάβουν το εγχείρημα και στις ευρωεκλογές, αν δηλαδή θα στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο του Συνασπισμού. Χτες, συνεδρίασε η Γραμματεία, αλλά δεν κατέληξε σε απόφαση, η οποία αναμένεται, σύμφωνα τουλάχιστον με την πλευρά του ΣΥΝ, την ερχόμενη Τετάρτη. Εκεί όπου παρατηρείται δυσκολία στο να ληφθεί κοινή απόφαση είναι η πολιτική πλατφόρμα με την οποία το σχήμα θα κατέλθει στις εκλογές.

«Αγκάθι» παραμένει το Κυπριακό, για το οποίο οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκαν με διαμετρικά αντίθετες θέσεις, αλλά και η εκπροσώπηση των συνεργαζόμενων στο Ευρωκοινοβούλιο. Θυμίζουμε ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές, όπου ο Γ. Μπανιάς δεν εκλέχτηκε, παρά τη ρητή δέσμευση του ΣΥΝ για κάτι τέτοιο, η ηγεσία του ΣΥΝ δεσμεύτηκε για μια θέση στην Ευρωβουλή. Ωστόσο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο προκαλεί τριβές στον ίδιο το Συνασπισμό, αφού αρκετοί διαβλέπουν τον κίνδυνο να εκπροσωπηθεί το κόμμα στην Ευρωβουλή μόνο από συνεργαζόμενο. Η σκέψη για εναλλαγή στη θητεία από την άλλη δε φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον Γ. Μπανιά.

Χτες στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν όλοι πλην του Μ. Γλέζου, που έχει δηλώσει πως δε θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές. Πληροφορίες ανέφεραν πως αργά το βράδυ τα διάφορα σχήματα που συμμετείχαν στο ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίαζαν για να καθορίσουν την τελική στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ