Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΑΕ
Ζητά επιτροπή για το νέο διοικητικό σύστημα

Τη συγκρότηση διυπουργικής επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων, η οποία θα μελετήσει τη μεταρρύθμιση του διοικητικού συστήματος, προτείνει η Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).

Σε σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε η πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Φ. Γεννηματά, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, ζητείται να προηγηθούν της σχετικής συζήτησης για τη νέα διοικητική δομή της χώρας, μια σειρά ρυθμίσεων, όπως: Επαναλειτουργία των Νομαρχιακών Επιτροπών. Θεσμοθέτηση του αναπτυξιακού πόρου. Ανασύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Για μια ακόμη φορά απουσιάζει από τα αιτήματα της ΕΝΑΕ η ανάγκη ουσιαστικής επιχορήγησης του θεσμού, ώστε να απαλλαγεί από το διεκπεραιωτικό του ρόλο και να αναλάβει την υλοποίηση μιας άλλης αναπτυξιακής πολιτικής σε όφελος των δημοτών. Ενδεικτικό είναι ότι η λειτουργία του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εξαντλείται στη διεκπεραίωση του 90% των συναλλαγών του πολίτη με το κράτος.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΝΑΕ, με το σχετικό της υπόμνημα, ζητά στην Κεντρική Επιτροπή Απλούστευσης Διαδικασιών που συγκροτείται με το νομοσχέδιο, να συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης. Επίσης, ζητά να δοθεί στις Νομαρχίες η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως συνέβη και με τους δήμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ