Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ «ΡΙΚΟΜΕΞ»
Να πληρωθούν οι αποζημιώσεις

Με φόντο την απόρριψη του αιτήματος της διοίκησης της ΡΙΚΟΜΕΞ από την Επιτροπή Αναστολών του Εργατικού Τμήματος του Αρείου Πάγου να ανασταλούν οι αποφάσεις των Εφετείων που έχουν επιδικάσει αποζημιώσεις υπέρ των οικογενειών των θυμάτων, συνεχίστηκε χτες η δίκη για την κατάρρευση του κτιρίου της ΡΙΚΟΜΕΞ στο σεισμό της 7/9/1999.

Στη συζήτηση που έγινε στην επιτροπή του Αρείου Πάγου, οι δικηγόροι των θυμάτων υποστήριξαν ότι η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει η ΡΙΚΟΜΕΞ πριν αρχίσουν οι πληρωμές είναι εικονική και μεθοδευμένη.

Η δίκη των κατηγορουμένων συνεχίστηκε και χτες με την κατάθεση (για 2η μέρα) του μεταλλειολόγου μηχανικού Σαράντου Μουγιάκου, μέλους της Επιτροπής, που διερεύνησε τα αίτια της κατάρρευσης. Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης του Αλέξανδρου Δόβα, για το αν θεωρεί ότι μπορεί ο κατηγορούμενος να σκοτώσει 30 ή 40 άτομα, προκειμένου να πάρει μια δουλιά που του απέφερε κέρδος 1,5 εκατ. δραχμών, είπε: «Οταν μπλέκεις σε μια δουλιά από την αρχή ως το τέλος παράνομη, είσαι του στιλ "τσιμέντο να γίνει - όποιον πάρει ο χάρος"». Σε άλλη ερώτηση, για το αν ήξερε πριν από το σεισμό τους κατηγορούμενους Αλ. Δόβα και Νικόλαο Σχολίδη, είπε του ήταν τελείως άγνωστοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ