Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αδιέξοδη η πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων

Στα χνάρια της αδιέξοδης πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της χωροθέτησης των Χώρων Υγειονομικής Απορριμμάτων κινείται και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό φάνηκε από την απάντηση που έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σ. Καλογιάννης σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκου.

Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι στην Αττική λειτουργεί μόνο ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής των Α. Λιοσίων και μάλιστα με το ένα του τμήμα, αφού το δεύτερο έκλεισε. Η κατάσταση αυτή, είπε, προκαλεί δυσλειτουργίες και ατυχήματα, όπως έγινε με την κατάρρευση τμήματος του χώρου, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης. Κατά τον υφυπουργό, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής είναι ο μόνος φορέας που ελέγχει τη διαδικασία των απορριμμάτων και η ένταξη σε αυτόν και άλλων δήμων είναι θέμα διαλόγου μεταξύ τους.

«Η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο και δε χρειάζονται ωραιοποιήσεις», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Γ. Πατσιλινάκος, προσθέτοντας ότι ο ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων είναι μισός και έχει διάρκεια ζωής μόλις οκτώ μήνες. Σημείωσε ότι δεν έγινε καμία χωροθέτηση για τους άλλους τρεις ΧΥΤΑ, ούτε για τους χώρους ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η ευρύτερη περιοχή Ανω Λιοσίων και Θριάσιου. Τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και η προηγούμενη, είπε, δεν κάνουν καμία συγκεκριμένη προσπάθεια για να λύσουν το πρόβλημα των απορριμμάτων, ενώ γίνεται και προσπάθεια να κατακερματιστεί ο ΕΣΔΚΝΑ.

«Αποτέλεσμα όλων αυτών, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι να μπαίνουν στο "χώρο" μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και είναι χαρακτηριστικό ότι η αμερικάνικη πρεσβεία σε ρόλο επικυριάρχου οργάνωσε σύσκεψη όπου παρουσίασε σε διάφορους φορείς προγράμματα ανακύκλωσης αμερικανικής εταιρίας».

Ο υφυπουργός, απαντώντας για τη σύσκεψη της αμερικάνικης πρεσβείας, απάντησε ότι ο ίδιος ως αρμόδιος υφυπουργός δεν πήρε μέρος σε καμία τέτοιου είδους σύσκεψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ