Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΑΣΥ
Υποσχέσεις μοίρασε η κυβέρνηση

Πολλές «δεσμεύσεις» μοίρασε χτες στους αστυνομικούς ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ που ξεκίνησε χτες με θέμα: «Η βία κατά των αστυνομικών στρέφεται κατά της κοινωνίας».

Μετά την ιδιαίτερη μνεία του προέδρου της Δημήτρη Κυριαζίδη για τη νέα κυβέρνηση που «αφουγκράζεται τα προβλήματα των εργαζομένων», ο Χ. Μαρκογιαννάκης, «μοίρασε» 2.500 ευρώ σε όλους τους αστυνομικούς, ως Ολυμπιακό επίδομα, εκτός όσων δουλεύουν σε πρεσβείες και έχουν μακροχρόνιες άδειες. Παράλληλα, ο υφυπουργός γνωστοποίησε την ίδρυση υπηρεσίας Αγροτικής Ασφάλειας και Περιβάλλοντος, κάτι που σημαίνει επανασύσταση της Αγροφυλακής, όχι όμως, όπως τόνισε, με την παλιά μορφή της.

Μιλώντας, στο συνέδριο ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ανέφερε ότι «χρειάζονται γενναίες αυξήσεις αν θέλουμε να μιλάμε για αξιοπρεπή διαβίωση του αστυνομικού και του κάθε εργαζόμενου. Το αίτημά μας μπορεί να φαίνεται μαξιμαλιστικό από ορισμένους, όταν λέμε ότι κατώτερος μισθός σε όλους τους εργαζόμενους πρέπει να είναι τα 1.100 ευρώ. Αλλά αν σκεφτούμε έναν που έχει οικογένεια, που έχει παιδιά, αν φτάνουν τα χρήματα αυτά, καταλαβαίνουμε ότι είναι μία λογική πρόταση». Σχετικά με το θέμα του ωραρίου και των κανόνων της εργατικής νομοθεσίας στα Σώματα Ασφαλείας, ο Αντ. Σκυλλάκος είπε πως «ό,τι έχει σχέση με νυκτερινά, με υπερωρίες, με αργίες, πρέπει να πληρώνεται κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάνεις υπερωρία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δουλεύεις 20 ώρες τη βδομάδα επιπλέον και φτάνεις τις 56 ώρες, πρέπει από ένα σημείο και μετά, να πληρώνεσαι την υπερωρία με προσαύξηση που φτάνει το 75%». Για το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων και την ασφάλεια, ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε: «Χορτάσαμε "προστάτες" και καμιά φορά οι "προστάτες" θέλουν να υπάρχουν τρομοκρατικά χτυπήματα για να μπορούν να αναγάγουν την τρομοκρατία σε πρώτο στόχο για να εξυπηρετούν τους δικούς τους σκοπούς».

Χαιρετισμούς στο συνέδριο, που θα ολοκληρωθεί σήμερα, απηύθυναν ακόμη, η βουλευτής της ΝΔ Κ. Παπακώστα, ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Τασιόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκος, ο Σ. Σιώκος από τον Συνασπισμό, από το Δήμο Αθηναίων ο Γ. Αποστολάκος και ο Χ. Καλύβας εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ