Σάββατο 15 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αλληλοσφαγής συνέχεια

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Εξι μέλη του κόμματος Τζαμιάτ-ι-Ισλάμι σκοτώθηκαν από επίθεση αγνώστων στη βόρεια επαρχία Μπαλχ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος χτες. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, που επικαλείται το Ρόιτερς, ανάμεσά τους βρισκόταν ένας ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας και αξιωματούχοι του στρατού από τη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, που ήταν πιστοί στην παράταξη του Ουστάδ Ατα Μοχαμάντ. Το ποιος ευθύνεται για την επίθεση, αποτελεί «αντικείμενο έρευνας», σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. Οι υποψίες πέφτουν σε άνδρες του Ουζμπέκου πολέμαρχου Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ, ο οποίος αντιμάχεται με τον Ουστάδ για την κυριαρχία της περιοχής. Αμφότεροι είναι «σύμμαχοι» της κυβέρνησης Καρζάι στην Καμπούλ.

Την Πέμπτη στην Κανταχάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, σκοτώθηκαν «πέντε αντάρτες Ταλιμπάν» και «συνελήφθησαν» άλλοι πέντε.

Στο μεταξύ, από το Κολόμπο της Σρι Λάνκα, η υψηλόβαθμη αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κριστίνα Ρόκα υποσχέθηκε ότι οι «ένοχοι ενδεχόμενης κακομεταχείρισης κρατουμένων, αν υπήρξε» τέτοια στο Αφγανιστάν (!!!) θα «προσαχθούν στη Δικαιοσύνη». Οπου κακομεταχείριση, τα βασανιστήρια που, όπως καταγγέλλουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαπράττουν οι αμερικανικές δυνάμεις «κατά σύστημα» στην υπό μερική κατοχή χώρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ