Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά»

«Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι για μια κοινωνία για ελεύθερα ναρκωτικά». Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε προχτές το βράδυ με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Περάματος και του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα της Ενωσης Ποντίων και η ανταπόκριση των μαζικών φορέων και των πολιτών ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ, γιατρός, Νίκος Μπουντούρογλου. Ο ομιλητής με στοιχεία που παρουσίασε και ανέλυσε, απέδειξε ότι τα όσα έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και έχουν εξαγγελθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, ως καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, είναι «εκτός τόπου και χρόνου καθώς δεν παίρνουν υπόψη τις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα». Αποκρύβουν ότι μία από αυτές τις αιτίες είναι η ανεργία που καλπάζει ιδιαίτερα στη νεολαία και βέβαια η διαπαιδαγώγηση στο σχολείο, η ενημέρωση της οικογένειας, τα πρότυπα και οι αξίες που «πλασάρονται» συνολικά από το σημερινό κοινωνικό περιβάλλον και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Ν. Μπουντούρογλου ξεκαθάρισε ότι η χορήγηση της μεθαδόνης ως μέθοδος απεξάρτησης είναι το λιγότερο αποτυχημένη, καθώς αποτελεί μία ακόμα ναρκωτική ουσία και τάχθηκε υπέρ των «στεγνών» προγραμμάτων. Καταδίκασε το διαχωρισμό των «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών και τη «ναρκοκουλτούρα» και κάλεσε το λαό του Περάματος σε επαγρύπνηση, αλλά και αγώνα για την καταπολέμηση ακριβώς των γενεσιουργών αιτιών του προβλήματος, που πηγάζουν από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Πατσιλινάκος, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του ΕΣΥΝ, ο πρόεδρος του Παραρτήματος του ΕΣΥΝ Περάματος Γιάννης Θωίδης, ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος, επικεφαλής των δημοτικών Κινήσεων, αντιπροσωπείες από Συλλόγους Γονέων, εκπαιδευτικοί και πολλοί άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ