Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Αλυτα τα προβλήματα του προσωπικού

Μακριά από τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, κινούνται οι διατάξεις σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που από χτες συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται ζητήματα (άδειες, μεταθέσεις κ.ά.) που εμπλέκονται με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και τη συμμετοχή των Σωμάτων Ασφαλείας σε αυτούς.

Οπως τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και δεν αντιμετωπίζει τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Μάλιστα, για τις ανάγκες των Ολυμπιακών έχουν επιστρατευτεί ακόμα και οι δόκιμοι αστυφύλακες, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία μέριμνα ως προς το πώς θα πληρωθούν. Ενώ οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις αρνούνται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, εντούτοις τους επιστρατεύουν για την Ολυμπιάδα, αναγκάζοντάς τους να δουλεύουν μέχρι και 56 ώρες την εβδομάδα με αμοιβές που είναι πολύ κατώτερες από τις προβλεπόμενες και συνθήκες εργασίας άθλιες. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι θα διαμένουν ακόμα και σε κοντέινερς.

Στο σημείο αυτό ο Δ. Τσιόγκας εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ με τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας όπως γίνεται με την Ολυμπιάδα, ενώ ζήτησε και την αλλαγή του καθεστώτος των κρίσεων των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας. Αναφερόμενος στην τρομοϋστερία που αναπτύσσεται ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, κατήγγειλε τόσο τη σημερινή όσο και την προηγούμενη κυβέρνηση για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Αγώνων. Τόνισε συγκεκριμένα ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάλεσαν αυτούς που εμπλέκονται σε βρώμικους πολέμους ανά τον κόσμο και τώρα φοβούνται τα διάφορα αντίποινα.

Με το νομοσχέδιο αναστέλλεται για ένα εξάμηνο η έναρξη της έκδοσης διαβατηρίων από την Αστυνομία αντί των νομαρχιών και με την ευκαιρία ο Δ. Τσιόγκας ζήτησε να παραμείνει η έκδοση στις νομαρχίες και να μην πάει στην Αστυνομία, όπως έντονα ζητάνε οι Αμερικανοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ