Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Πολιτική κάλυψη σε αντιδημοκρατικά μέτρα!

Νόμιμη... η παράνομη δράση των εταιριών «σεκιούριτι» στο Μετρό, υποστήριξε ο Γιώργος Βουλγαράκης

Το ...νόμιμο χαρακτήρα της σύμβασης της εταιρίας «Αττικό Μετρό», με την εταιρία ιδιωτικής ασφάλισης «Ερμής», με βάση την οποία - και κατά δήλωση των αρμοδίων - «σεκιουριτάδες» θα μπορούν να προβαίνουν ακόμη και σε συλλήψεις υπόπτων στο αττικό μετρό έσπευσε χτες να υπερασπιστεί στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη!

Προσπερνώντας ως ...λεπτομέρεια την ανάθεση σε ιδιώτες τέτοιου είδους παράνομων «καθηκόντων», ο υπουργός σημείωσε ότι «η ιδιωτική εταιρία λειτουργεί με βάση το νόμο» και «έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας», ενώ «έχει εγκριθεί πλήρως η διαδικασία λειτουργίας της». Πρόσθεσε ότι «έχει συνάψει σύμβαση με την "Αττικό Μετρό"», ενώ «το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει επιπροσθέτως δικό του σύστημα ελέγχου. Υπάρχουν πεζές περιπολίες και ειδικά ωράρια». Επίσης, ανέφερε ότι «αυτού του είδους οι εγκαταστάσεις απαιτούν μια ιδιαίτερη φύλαξη και αντιμετώπιση», αφού «θα μπουν μέσα στον Ολυμπιακό Σχεδιασμό».

«Υπερασπίζεστε τη λειτουργία μιας εταιρίας, θέμα στο οποίο εγώ δεν αναφέρθηκα», επισήμανε, παίρνοντας το λόγο η Λιάνα Κανέλλη και εκφράζοντας την έκπληξή της για τη στάση του αρμόδιου υπουργού. Οπως τόνισε, οι αρμόδιοι για τη σύμβαση έχουν δηλώσει πως «τα μέλη της εταιρίας θα συλλαμβάνουν και θα το αντιμετωπίσουμε ως παρανομία στα δικαστήρια», αναρωτώμενοι αν «προβλέπεται πουθενά χωρίς κατά νόμο εξουσιοδότηση να συλλαμβάνουν και να παρακολουθούν πολίτες» και αν «υπάρχει νόμος που να λέει ότι εταιρία σεκιουριτάδων κάνει έλεγχο ταυτότητας»! Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να είναι εξαιρετικά επιφυλακτική στη λειτουργία τέτοιων εταιριών.

Πάντως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και το σχόλιο της δευτερολογίας του Γιώργου Βουλγαράκη, ο οποίος σημείωσε ότι «το έργο της Αστυνομίας είναι να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες. Οχι να κάνει το ρόλο του φρουρού σε 100άδες στόχους», όπου «απασχολεί πάνω από 3.000 άτομα για τη φύλαξη που ούτε οι μισοί θα έπρεπε να είναι», τονίζοντας ότι τέτοιους ρόλους πρέπει να αναλαμβάνουν οι ιδιωτικές εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ