Σάββατο 29 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Με ψήφο στο ΚΚΕ κατά της ΕΕ των ιμπεριαλιστών

Ψήφισμα έκκληση της ΠΕΑΕΑ στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τον ελληνικό λαό, ευρύτερα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δε διορθώνεται, ούτε εξανθρωπίζεται. Χρειάζεται η πάλη των λαών για αποδέσμευση της χώρας μας και για τη διάλυση της ΕΕ για να πάψει να είναι όργανο των ιμπεριαλιστών.

Τα παραπάνω υπογραμμίζονται σε ψήφισμα του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΠΕΑΕΑ με το οποίο απευθύνεται κάλεσμα στα μέλη της ΠΕΑΕΑ και όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης να δώσουν την ψήφο τους στις ευρωεκλογές στο ΚΚΕ, κόμμα που ασταμάτητα παλεύει για μια καλύτερη ζωή για τους φτωχούς, για τους εργαζόμενους στις πόλεις, τους αγρότες και τη νεολαία. Στο σχετικό ψήφισμα καλούνται οι Ελληνες να καταλάβουν, επιτέλους, το παιχνίδι που παίζουν σε βάρος τους τα δύο κόμματα του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και να τους γυρίσουν την πλάτη, καθώς και στο ΣΥΝ και όλους αυτούς που, εκτός των άλλων, τόσο πρόθυμα αποδέχτηκαν το σχέδιο ΑΝΑΝ. Η μόνη λύση είναι ψήφος στο ΚΚΕ, επισημαίνεται.

Στο σχετικό ψήφισμα - έκκληση προς τα μέλη της και, γενικότερα, τους Ελληνες εργαζόμενους και τη νεολαία, η ΠΕΑΕΑ υπογραμμίζει, ακόμα:

Η ανθρωπότητα περνάει δύσκολες στιγμές μετά τις ανατροπές των σοσιαλιστικών καθεστώτων της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης που είχε σαν συνέχεια την αυτοανακήρυξη του Μπους σε πλανητάρχη και τις ΗΠΑ σε ρυθμιστή των πάντων στον πλανήτη. Ενώ οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χάσανε τις αποικίες τους προσπαθούν να αποκτήσουν ξανά την κυριαρχία τους πάνω στους μικρότερους και φτωχότερους λαούς της Ευρώπης ως ΕΕ.

Ειδικότερα, αναφέρεται, ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά από την ΕΕ. Αλλά, ενώ με πομπώδη τρόπο διατυμπανίζονται τα λεγόμενα πακέτα χρημάτων που μας προσφέρονται από την ΕΕ, αποκρύβονται τα ποσά που η χώρα μας και οι λαοί των άλλων χωρών πληρώνουν.

Το Ευρωσύνταγμα αφαιρεί δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες και κατοχυρωμένα. Ενώ η συμμετοχή στον Ευρωστρατό μάς μετατρέπει σε χωροφύλακες του ιμπεριαλισμού κατά άλλων λαών. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και η μικρομεσαία αγροτιά της χώρας μας ξεκληρίζεται μαζικά.

Και το ψήφισμα καταλήγει: Καλούμε τους Ελληνες να καταλάβουν, επιτέλους, το παιχνίδι που παίζουν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να τους γυρίσουν την πλάτη καθώς και στο ΣΥΝ και όλους που αποδέχτηκαν και το σχέδιο ΑΝΑΝ που θα έδενε χειροπόδαρα το λαό της Κύπρου. Η μόνη λύση είναι ψήφος στο ΚΚΕ, υπογραμμίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ