Σάββατο 29 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Δίπλα - δίπλα αλλά... .

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, επιχείρησαν χτες με την κοινή τους εμφάνιση στο Ολυμπιακό Χωριό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, και ο επικεφαλής της επιτροπής εκλογών του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος με δηλώσεις του προχτές από την Πάτρα, έθεσε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε: «Αν μείνει περιθώριο στη γενιά μου να αναδείξει άλλον επικεφαλής ίσως. Αν με χρειάζεται το κόμμα και η χώρα τότε υπάρχει θέμα ηγεσίας». Χτες υποστήριξε ότι υπήρξε ...παρερμηνεία.

«Λειτουργούμε συνειδητά, ξεπερνάμε όποιες μικροπαρεξηγήσεις μπορεί να υπάρχουν διότι αυτές είναι ανθρώπινες, αλλά εμείς πάμε μπροστά», δήλωσε με τη σειρά του χτες ο Γ. Παπανδρέου ενώπιον του Ευάγ. Βενιζέλου, επιχειρώντας να δώσει τέλος στο θέμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο Γ. Παπανδρέου έμαθε τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο, προκειμένου να λύσει την «παρεξήγηση».

«Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου», είπε από την πλευρά του ο Ε. Βενιζέλος, αλλά συγχρόνως άφησε νέα αιχμή εναντίον του Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας: «Είμαστε πάντα δίπλα - δίπλα, αλλά, όπως αντιλαμβάνεστε, πρέπει στη σύγχρονη πολιτική όλα να γίνονται με ενότητα, με συλλογικότητα και με αποτελεσματικότητα»...

Αφού, λοιπόν,... έλυσαν την παρεξήγηση τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και ο Ε. Βενιζέλος, έσπευσαν να προβάλουν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, ειδικά ενόψει των ευρωεκλογών.

Μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι ο λαός πρέπει να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ σ' αυτές τις ευρωεκλογές, για να ασκήσει πιο ενισχυμένο μια ...υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ζήτησαν κάτι τέτοιο, όταν είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να στηρίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ «πάει μπροστά» και ανέφερε: «Ολοι είναι απαραίτητοι σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε και της αντιπολίτευσης, μιας σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης, αν θέλετε ακόμα και μιας ουσιαστικής ανασυγκρότησης του κινήματός μας».

Από την πλευρά του, ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι «τις τελευταίες 15 μέρες πριν τις ευρωεκλογές, με δεδομένη την επίπτωση της ήττας στις εκλογές του Μαρτίου και με δεδομένες τις έρευνες της κοινής γνώμης, πρέπει να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι πρέπει να υπάρξει ένα εκλογικό αποτέλεσμα που να είναι ισχυρό αντίβαρο και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αλλά και στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας».

Συγχρόνως και οι δύο δεν έχασαν ευκαιρία να αναφερθούν στο «μεγάλο έργο» του ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι το Ολυμπιακό Χωριό, είναι «ένα εντυπωσιακό έργο και μια επένδυση για τον ελληνικό λαό». Αναφέρθηκε, εξάλλου, στη μεταολυμπιακή χρήση του έργου και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.

Ο Ε. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει ιδιαίτερο λόγο να δείχνει και να υποστηρίζει το έργο αυτό που είναι έργο των κυβερνήσεών του, οι οποίες διηύθυναν πολιτικά τις ικανότητες και τον κόπο του ελληνικού λαού και είμαστε περήφανοι γι' αυτό»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσήλωση στο αντιδραστικό πρόγραμμα (2009-06-08 00:00:00.0)
«Ολα επί τάπητος» (2007-09-17 00:00:00.0)
Τώρα δηλώνουν ενάντια στην τσιμεντοποίηση!!! (2005-02-23 00:00:00.0)
Τώρα κόπτονται για τα λαϊκά συμφέροντα... (2004-06-03 00:00:00.0)
Ξεκίνησαν τα όργανα... (2004-05-28 00:00:00.0)
Το βλέμμα στις ευρωεκλογές με στάση στο συνέδριο (1999-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ