Παρασκευή 28 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ
Ξεκίνησαν τα όργανα...

Θέμα ηγεσίας έθεσε ο Ευαγ. Βενιζέλος

Εκρυθμη κατάσταση επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αφού κορυφαία στελέχη του κόμματος ασκούν πλέον ανοιχτή κριτική στις επιλογές και τους χειρισμούς του Γ. Παπανδρέου, ενώ ο Ευαγ. Βενιζέλος με δηλωσή του έθεσε ακόμα και θέμα ηγεσίας. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει απαξιωτικά τις επικρίσεις, προβάλλοντας συνεχώς την... εντολή που έχει πάρει για την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Ευαγ. Βενιζέλος, χτες απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά την διάρκεια περιοδείας του στην Πάτρα, για το αν υπάρχει ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Αν μείνει περιθώριο στη γενιά μου να αναδείξει άλλον επικεφαλής ίσως. Αν με χρειάζεται το κόμμα και η χώρα τότε υπάρχει θέμα ηγεσίας»...

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση, ήρθε μόλις μια μέρα μετά τη δήλωση του ίδιου ότι είναι «εξοργισμένος» με τη στάση του Γ. Παπανδρέου, την οποία έκανε στη Μ. Δαμανάκη στη κατά τη διάρκεια σύσκεψης στελεχών του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα της ζήτησε να το μεταφέρει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πάντως χτες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ευαγ. Βενιζέλου ανέφερε: «Οσοι αντιδρούν δίνουν μάχη οπισθοφυλακής, για να εξυπηρετήσουν προσωπικές φιλοδοξίες»...

Αφορμή για την «έκρηξη» του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των ευρωεκλογών, Ευαγ. Βενιζέλου, ήταν το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ.

Βέβαια πίσω από το συγκεκριμένο γεγονός κρύβεται η γενικότερη δυσαρέσκεια του Ευαγ. Βενιζέλου για την έλλειψη ενημέρωσης και συνεννόησης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευαγ. Βενιζέλος, παρότι είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα δεν κλήθηκε στην ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο, ενώ όπως και όλα τα κορυφαία στελέχη και όργανα του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν καμία συμμετοχή στην κατάρτισή του. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο για το εκλογικό αποτέλεσμα τον Γ. Παπανδρέου, θέλοντας να ξεφορτωθεί και το βάρος μιας εκλογικής αποτυχίας. Παράλληλα, χτες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΑΛΦΑ», ανέφερε: «Δε διαμόρφωσα εγώ το ψηφοδέλτιο. Εγώ είχα προτείνει για επικεφαλής τον Κ. Σημίτη». Από τις εκλογές συνέχισε ο Ευαγ. Βενιζέλος, «περιμένω ένα αποτέλεσμα που θα είναι εφαλτήριο για την ανασυγκρότηση του κόμματος»...

Στις δηλώσεις του Ευαγ. Βενιζέλου ήρθαν να προστεθούν και αυτές του Κ. Κουλούρη ο οποίος ανέφερε: «Ολα αυτά που συνέβησαν είναι πρωτοφανή για το ΠΑΣΟΚ. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη, δεν μπορεί να τη διαχειρίζεται ο καθένας όπως θέλει. Δεν είναι μη κυβερνητική οργάνωση το ΠΑΣΟΚ».

Εγώ έχω τη λαϊκή εντολή...

«Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, όμως κοινή αγωνία όλων μας είναι το ΠΑΣΟΚ να ανασυγκροτηθεί», δήλωσε χτες ο Γ. Παπανδρέου απαντώντας στην κριτική και τα σχόλια του Ευαγ. Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να έδειξε... ανεκτικός στις διαφορετικές απόψεις, αλλά θέλοντας να δείξει ποιος έχει το πάνω το χέρι δήλωσε: «Εγώ έχω προσωπικά πάρει εντολή και απ' την εκλογή μου ως πρόεδρος, αλλά και βεβαίως μετά τις εκλογές, να προχωρήσουμε δυναμικά με αλλαγές και με ανασυγκρότηση του Κινήματός μας και κάνουμε τα πρώτα βήματα».

Μάλιστα ο ίδιος προανήγγειλε ότι «θα υπάρξει πολύ σύντομα ολοκληρωμένο σχέδιο» για τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο οριοθέτησε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, προκειμένου όπως ισχυρίστηκε «να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ το δυναμικό, ισχυρό κίνημα που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και τις προοδευτικές και καινούριες ιδέες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην ίδια δήλωση και επιχειρώντας να χαμηλώσει τους τόνους, υποστήριξε ότι σ' αυτή του την προσπάθεια «όλα τα στελέχη θα αξιοποιούνται, όλα τα στελέχη είναι πολύτιμα και είναι πολύ χρήσιμο να ενεργοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, περιμένω όλοι, να συστρατευτούν».

Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας

Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις του Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε χτες στο «ΜΕΓΚΑ». Συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε: «Εγώ δε μοιράζω υπουργεία, πρέπει να ανασυγκροτήσω. Η δυσαρέσκεια πρέπει να γίνει δυναμική αλλαγών και προοπτικής». Αφήνοντας αιχμές για την κριτική που δέχεται, ανέφερε ότι θέλει κριτική που να προσθέτει στην πορεία του ΠΑΣΟΚ «και δε θα αφαιρεί».

Ξεκαθάρισε ότι στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν τίθεται θέμα εκλογής προέδρου, δήλωσε «περήφανος» για το έργο κατά την περίοδο της διακυβέρνησης από το κόμμα του.

Χαρακτήρισε το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ένα «ψηφοδέλτιο ικανών έμπειρων ανθρώπων, αλλά και νέων στελεχών που φέρνουν ένα νέο πνεύμα και έναν νέο αέρα στην προσπάθειά μας».

Εξάλλου, χτες ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με μέλη της «greenpeach» και συζήτησε για τα μεταλλαγμένα, ενώ σήμερα το πρωί θα περιοδεύσει στο Ολυμπιακό Χωριό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ