Παρασκευή 28 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ζητάμε συνειδητή ψήφο στο ΚΚΕ

- κα ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ («ΑΝΤ1»): Ακουσα που λέγατε ότι ζητάτε, βέβαια, την ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος, για μια διόρθωση ψήφου μιλήσατε και να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος. Βλέπουμε ότι το ποσοστό του Κομμουνιστικού Κόμματος έχει ανέβει, αν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πού νομίζετε ότι οφείλεται αυτή η αύξηση του ποσοστού σας, στην αγωνιστικότητά σας; Να πω και ότι κάποιοι μιλούν για τις ευρωεκλογές, και το γνωρίζετε, για χαλαρή ψήφο. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

- ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Εμείς είμαστε εναντίον της χαλαρής ψήφου. Τι θα πει χαλαρή ψήφος; Η ψήφος πρέπει να δίνεται με βάση την πείρα από τα προβλήματα και με βάση τι συμφέρει το λαό. Δεν είναι μόδα οι ευρωεκλογές. Οι ευρωεκλογές είναι το ίδιο σημαντικές με τις εθνικές εκλογές. Εμείς ζητάμε συνειδητή ψήφο στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Ανεξάρτητα αν όλοι όσοι θα το επιλέξουν συμφωνούν με όλα όσα λέμε εμείς.

Διότι από εδώ μπορεί να δοθεί η μάχη της αντίστασης, από εδώ μπορεί να δοθεί η συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων, που δεν είναι δεσμευμένοι με Συνθήκες Μάαστριχ κλπ.

Υπήρχαν άνθρωποι, οι οποίοι έλεγαν ότι εμείς καταλαβαίνουμε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ έχει γενικότερη σημασία, αλλά δε θέλω να γυρίσει η Νέα Δημοκρατία. Ηθελε και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Και έμειναν στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους βλέπουμε σαν ανθρώπους που ψηφίζουν χαλαρά. Τους λέμε ότι σήμερα τους δίνεται η δυνατότητα να διορθώσουν αυτό που έκαναν το Μάρτιο, γιατί αυτό που έκαναν το Μάρτιο δεν ωφέλησε, ούτε αυτούς που δεν ήθελαν να γυρίσει η Νέα Δημοκρατία, ούτε αυτούς που ήθελαν να μη μείνει το ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά της πορείας της ζωής τους και της προοπτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ