Παρασκευή 28 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματικός συναγωνισμός ευΣΕΒείας

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πραγματικός και, μάλιστα, ιδιαίτερα έντονος ήταν ο προχτεσινός συναγωνισμός προσφοράς «δώρων» προς την πλουτοκρατία, μεταξύ Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. Για την παρουσία τους στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) μιλάμε. Ο πρώτος, ως πρωθυπουργός πλέον, πρόσφερε νέες, ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες από τις ήδη υπάρχουσες παροχές (φοροελαφρύνσεις, κίνητρα, διευκολύνσεις, κλπ.), περισσότερο και «γνήσιο» ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων και, βέβαια, «απλοποίηση διαδικασιών και χτύπημα της γραφειοκρατίας», ώστε οι κεφαλαιοκράτες να μπορούν - λίγο πολύ - να κάνουν ό,τι, όπως και όποτε θέλουν, χωρίς περιβαλλοντικούς, χωροταξικούς και άλλους παρόμοιους περιορισμούς.

Ο δεύτερος επέλεξε τον τομέα της Παιδείας, για να δώσει τα δικά του ...πιστοποιητικά, ξεδιπλώνοντας το ...όραμά του, για την πλήρη αμερικανοποίηση (ακόμη και το σύστημα των «βάουτσερς» ανέφερε) και ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την κατάργηση των ενιαίων προγραμμάτων αναλυτικής εκπαίδευσης στις άλλες βαθμίδες και τη διαμόρφωσή τους στη βάση των «τοπικών αναγκών» και, βέβαια, την παραπέρα υποταγή της Παιδείας συνολικά στις ανάγκες της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας.

Φανταζόμαστε, πως η ηγεσία του ΣΕΒ θα έμεινε πλήρως ικανοποιημένη. Είχε αρκετά χρόνια να δει, τέτοια σύμπλευση και προθυμία εξυπηρέτησης των συμφερόντων της, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ