Παρασκευή 28 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Να αναδείξουμε νικηφόρο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής των ευρωβουλευτικών εκλογών τις 13 του προσεχούς Ιούνη, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στους Ελληνες και Ελληνίδες ψηφοφόρους, με λίγα λόγια που ξεχειλίζουν την καρδιά μου.

Αν ο λαός μας μπόρεσε να αντέξει τη βαρβαρότητα του τούρκικου ζυγού, αν μπόρεσε να επιβιώσει τετρακόσια χρόνια με μαρτύρια και τελικά να απελευθερωθεί με τη νικηφόρα επανάσταση του 1821, αυτό οφείλεται στην αντίστασή του στους Τούρκους δυνάστες, με πρωτοπόρα την αθάνατη κλεφτουριά, τους Κολοκοτρωναίους και Καραϊσκάκηδες.

Την ίδια παλικαριά έδειξε και στην τριπλή φασιστική κατοχή και τυραννία, όπου ο λαός μας με μπροστάρη το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και εμπνευστή το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, σε συνεργασία με τα απελευθερωτικά κινήματα των κατεχόμενων λαών της Ευρώπης, με μπροστάρη την ΕΣΣΔ και τον μεγάλο ηγέτη της τον Ι. Β. Στάλιν συνέτριψαν τη μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή του κόσμου και την υποχρέωσαν να παραδοθεί χωρίς όρους στην τριπλή αντιφασιστική συμμαχία (ΕΣΣΔ, Αγγλία, ΗΠΑ) στις 9 Μάη 1945.

Σήμερα οι λαοί της Ευρώπης αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο κίνδυνο για την ίδια την υπόστασή τους. Με τις Συνθήκες του Μάαστριχτ και όχι μόνο, απειλούν τις ελευθερίες και τα κοινωνικά κλπ. δικαιώματα των λαών και του δικού μας λαού. Το ΚΚΕ, μπροστά στον κίνδυνο αυτό, στηριγμένο στην ιστορική πείρα και τις νομοτέλειες της κοινωνικής εξέλιξης, απευθύνει έκκληση σ' όλους τους εργαζόμενους της χώρας κλπ. και τους καλεί σε ανυπακοή και απείθεια στις αποφάσεις της απάνθρωπης αυτής ένωσης του πλούτου της Ευρώπης και των ΗΠΑ, για την ειρήνη, τη δημοκρατία, τις ελευθερίες, τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, για μια σοσιαλιστική Ευρώπη, για έναν καλύτερο κόσμο.

Σαν επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, παλαίμαχος κομμουνιστής, ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή του ΚΚΕ και καλώ τους Ελληνες και Ελληνίδες ψηφοφόρους σαν ένας άνθρωπος, μια καρδιά, μια ψυχή, να πάρουν μέρος στις επικείμενες ευρωβουλευτικές εκλογές και με την ψήφο τους: Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δημοκρατίας και οι συνεργαζόμενοι μ' αυτούς.

Με την ψήφο τους νικηφόρα να αναδείξουν το ψηφοδέλτιο που προτείνει το ΚΚΕ, για το καλό της ειρήνης της προόδου, για να μπει η ανθρωπότητα μαζί με την πατρίδα μας στο δρόμο του σοσιαλισμού και της σωτηρίας της απ' την καπιταλιστική σκλαβιά.


Νίκανδρος ΚΕΠΕΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ