Παρασκευή 28 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Δημοκρατία» για ... «Σούφλισμα»

Αυτή είναι η ...«δημοκρατία» τους. Βγαλμένη από τις ...καλύτερες παραδόσεις του «αρχαίου» και «αθανάτου» πνεύματος... Ετσι την κατάλαβαν τη διδαχή των Αθηναίων οι «δημοκράτες» επίγονοί τους. Ετσι την εφαρμόζουν στην πόλη της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων...

*

Τόλμησε, λοιπόν, ο Σουφλιάς να πει χτες στη Βουλή το αυτονόητο. Και τι είπε; Μην είπε τον Ρογκ ...καμπούρη; Αυτό που λένε όλοι οι Ελληνες, είπε. Οτι (σε ελεύθερη μετάφραση) θα πληρώσουμε τα μαλλιοκέφαλά μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ε! Από εκείνη τη στιγμή ποιος είδε τους «Βεληγκέκες» της ...«δημοκρατίας» και δε φοβήθηκε!

*

Ακούς εκεί, υπουργός πράμα, να ξεστομίζει τέτοια ...«αντεθνικά», εξεμάνη ο «σοσιαλιστής» Λιάνης... Να 'σου μετά και οι διαρροές «κύκλων του Μαξίμου» ότι κακώς είπε όσα είπε ο Σουφλιάς.

*

Που 'σαι Βολταίρο να δεις το τσιτάτο σου (σ.σ.: «διαφωνώ με ό,τι λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες») να γίνεται με τα ...κρεμμυδάκια.

*

Πάλι καλά που δεν κατέγραψε τα λόγια του Σουφλιά καμιά κάμερα του «Μεγάλου Αδελφού». Να τον κάνουν βούκινο. Από Μαραθώνα μέχρι Ολυμπία!

*

Με τούτα και με τ' άλλα, κάπου εκεί πήραν τέλος οι λίγες (έτσι κι αλλιώς «μετρημένες») στιγμές της «ελευθερίας» του κ. Σουφλιά. Εξέδωσε μια ανακοίνωση, έκανε την αναγκαία κωλοτούμπα (άντε: ημικυβίστηση...), κι όλα συνέχισαν να βαίνουν ομαλώς. Προς το εθνικό ιδεώδες. Του 2004. Και των (2004;) «φίμωτρων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ