Παρασκευή 28 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Η προετοιμασία προς τις ευρωεκλογές

Οι ψηφοφόροι 49 νομών που καλύπτουν το 97% του εκλογικού σώματος μπορούν να ενημερώνονται για το πού ψηφίζουν, μέσα από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα στη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, στη διεύθυνση www.ypes.gr. Εντός τριών ημερών εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη πληροφορία θα παρέχεται σε όλους τους εκλογείς. Εννοείται πως οι ψηφοφόροι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν και από τους δήμους και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Στο μεταξύ, ομαλά βαίνει, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών της 13ης Ιούνη. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου, ολοκληρώθηκε η παραγωγή και αποστολή στις Νομαρχίες και τα Πρωτοδικεία της χώρας, όλων των εκλογικών καταλόγων, με τους οποίους θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα έχουν αποσταλεί: Οι βασικοί εκλογικοί κατάλογοι. Οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι των ετεροδημοτών και οι κατάλογοι πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σημειώνεται ότι στους βασικούς καταλόγους οι διπλοεγγεγραμμένοι φέρουν την ένδειξη «Δ» και οι ετεροδημότες την ένδειξη «Ε», για την αποφυγή διπλοψηφιών.

Επίσης έχουν αποσταλεί στα Προξενεία οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι με τους Ελληνες που θα ψηφίσουν σε χώρες - μέλη της ΕΕ, οι οποίοι ανέρχονται σε 35.123. Οι συγκεκριμένοι εκλογικοί κατάλογοι παραδίδονται στα κόμματα, με τη μορφή CD (οπτικός δίσκος). Στα χέρια των κομμάτων βρίσκονται ήδη οι βασικοί εκλογικοί κατάλογοι του εσωτερικού.

Με τη μορφή CD έχει αποσταλεί στους δήμους της χώρας το εκλογικό σώμα, ώστε να μπορούν να ενημερώνουν τους δημότες για το πού ψηφίζουν.

Θυμίζουμε ότι αύριο Σάββατο, 29 Μάη, λήγει η προθεσμία υποβολής παραιτήσεων αυτών που έχουν κώλυμα εκλογιμότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ