Κυριακή 20 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Το βάθος της ντροπής

Επειδή πείστηκα για την πατριωτική ανάγκη που έσπρωξε τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταθέσει νέο νόμο για την τρομοκρατία. Επειδή πριν από εμένα - και τη Ν. Δημοκρατία - είχε πειστεί και εργαστεί γι' αυτόν το νόμο και το ΠΑΣΟΚ, κόμμα πέρα από κάθε υποψία. Επειδή νιώθω την αγωνία του πολιτισμένου κόσμου να αναδιαρθρώσει και να εκσυγχρονίσει το νομοθετικό του πλαίσιο, λόγω των νέων αξιόποινων πράξεων που έφεραν στην επιφάνεια οι νέες πολιτικο-οικονομικές συνθήκες. Επειδή, τέλος πάντων, όλοι έχουμε υποχρέωση να συνεισφέρουμε στη νομοθετική θωράκιση της χώρας μας, και του ελεύθερου κόσμου γενικότερα, θα κάνω μερικές προτάσεις και παρακαλώ να συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο. Τα σοβαρά ζητήματα μόνο με σοβαρότητα αντιμετωπίζονται!

Ο νέος νόμος πρέπει, οπωσδήποτε, να επαναφέρει τα βασανιστήρια, τόσο σαν μέσον απόσπασης ομολογίας, όσο, και κυρίως, σαν μέσον τιμωρίας. Πρέπει οι φυλακές να γεμίσουν βασανισμένα κορμιά, διαμελισμένους και ακρωτηριασμένους ανθρώπους. Ανθρώπους με σημαδεμένα πρόσωπα, με βγαλμένους ώμους... Και όσοι κατάδικοι δεν αντέξουν, να προβλέπει ο νόμος, τα βασανισμένα σώματά τους να εκθέτονται στις πλατείες σε δημόσια θέα, για παραδειγματισμό και για ευχαρίστηση των θεατών.

Προτείνω, επίσης, να επανέλθει νομοθετικά η δημόσια ομολογία, η στηλίτευση, η ποινή του θανάτου και το θέαμα στην τιμωρία! Θέλω να βλέπω βαρυποινίτες με σιδερένια περιλαίμια, με τα γνωστά ριγωτά ρούχα, με σιδερένιες μπάλες στα πόδια. Θέλω να επιστρέψει ολοκληρωτικά ο Μεσαίωνας. Θέλω να περνάω έξω από τις φυλακές και τα κρατητήρια και να ακούω κραυγές. Θέλω γυμνά κορμιά να καίγονται στην πυρά και οι μυρουδιές τους να απλώνονται σε ολόκληρη την οικουμένη! Και θέλω να ξαναζήσω τις ανεπανάληπτες εικόνες, να βρίζονται και να χειροδικούν κατάδικοι και θεατές!

Στον καινούριο νόμο θέλω, οπωσδήποτε, να επανέλθει το διάταγμα 1670, που άλλαξε με τη Γαλλική Επανάσταση. Θέλω να επανέλθει εκείνη η ιεράρχηση των ποινών: Ανάκριση με όλα τα μέσα μέχρι ομολογίας, κάτεργα, εξορία, δημόσια ομολογία, μαστίγωση, θανάτωση. Στην ποινή της θανάτωσης θέλω να επανέλθουν όλες οι γνωστές ποικιλίες, που καταγράφηκαν στην ιστορία της τιμωρίας. Απαγχονισμός, κόψιμο κάτω και άνω άκρων, τρύπημα και - στη συνέχεια - κόψιμο γλώσσας. Επίσης, ο νέος νόμος πρέπει να προβλέπει τη συντριβή ζωντανών ανθρώπων, που να βγάζουν την τελευταία τους πνοή πάνω στον τροχό, ενώ παράλληλα θα διαμελίζονται. Και, ακόμα, ο νόμος πρέπει να προβλέπει, οι κατάδικοι να σέρνονται δεμένοι πίσω από γρήγορα άλογα (αυτοκίνητα, ίσως). Να προβλέπεται ο θρυμματισμός των κεφαλών τους και, φυσικά, ο αποκεφαλισμός τους με τη γνωστή γκιλοτίνα! (Σκέφτεστε, τι ηδονή! Και ο πιο ανώμαλος θα ευχαριστιέται).

Θέλω η νέα κυβέρνηση να προσθέσει τη δική της ξεχωριστή φαντασία στη φαντασία του ΠΑΣΟΚ και ο νέος νόμος να αποτελέσει μνημείο ανθρωπισμού, εφάμιλλο και ισάξιο της ιδεολογίας και του πολιτικού προσανατολισμού της! Θέλω το υπουργείο Δικαιοσύνης με δύναμη και αποφασιστικότητα να ξεπεράσει, χωρίς ενδοιασμούς και αναστολές, τα διατάγματα και τους νόμους της Ιεράς Εξέτασης και να προχωρήσει στα βάθη της εποχής των σκλάβων. Εκεί θα συναντήσει τον πυρήνα της φιλοσοφικής αντίληψης, που πρέπει να διαπερνάει το νέο της νόμο για την τρομοκρατία. Κάθε ολιγωρία θα είναι υποχώρηση. Η ντροπή δε βρίσκεται στη γραμμένη ιστορία. Στην άγραφη, κυρίως, υπάρχει! Λίγο πριν από τα σπήλαια!

Προχωρήστε, κύριε υπουργέ. Βρίσκεστε σε καλό δρόμο! ΟΙ αποδεδειγμένα ένοχοι, συγκριτικά, είναι ελάχιστοι. Οι ύποπτοι, όμως, είναι το σύνολο του λαού. Εσείς είστε λαϊκή κυβέρνηση, δε νομοθετείτε για τους λίγους. Το σύνολο, σας ενδιαφέρει. Προχωρήστε, λοιπόν! Το Γκουαντανάμο, το Ιράκ είναι πταίσματα. Γεγονότα χωρίς ιστορική σημασία. Εσείς, και βέβαια όλοι οι όμοιοί σας στον κόσμο, για να μνημονευθείτε από την Ιστορία, πρέπει να υπερβείτε όλους όσοι προηγήθηκαν. Σε εσάς, τυχεροί, έπεσε ο κλήρος να νομοθετήσετε για το μέλλον! Και πρέπει οι νόμοι σας να προβλέπουν κάθε ενδεχόμενο και, κυρίως, να αφορούν στο σύνολο των πολιτών! Γι' αυτό πρέπει να είναι τολμηροί και ολοκληρωτικοί. Πρέπει να εναρμονίζονται με την ιδεολογία σας.


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ