Παρασκευή 25 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιούν για ανεργία και ναρκωτικά

Αποκαλυπτική έρευνα του Δήμου Αθηναίων για τα μεγαλύτερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα

Η ανεργία και τα ναρκωτικά είναι τα δύο σημαντικότερα κοινωνικά θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, όπως προέκυψε από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας «Αθηνά - Υγεία» του Δήμου Αθηναίων. Η έρευνα παρουσιάστηκε κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ο δήμος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιούνη.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα συμμετείχαν 424 άτομα, όλων των ηλικιών και στην ερώτηση «ποια θεωρούν ως σημαντικότερα κοινωνικά θέματα μεταξύ εγκληματικότητας, ανεργίας, φτώχειας και ναρκωτικών», οι συμμετέχοντες, δήλωσαν πως είναι η ανεργία και τα ναρκωτικά, σε ποσοστό 36% το καθένα.

Μάλιστα, οι ερωτηθέντες που ήταν ηλικίας μέχρι 40 ετών, θεωρούν την ανεργία ως σημαντικότερο κοινωνικό πρόβλημα, ενώ όσοι ήταν άνω των 40 ετών, απάντησαν πως τα ναρκωτικά είναι μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα από την ανεργία. Το γεγονός αυτό, δηλώνει, εκτός των άλλων, και την ανασφάλεια των μικρότερων ηλικιών, αναφορικά με την εργασιακή τους αποκατάσταση. Στον αντίποδα, όσοι είναι πάνω από 40 φοβούνται πως τα παιδιά τους, και λόγω της ανεργίας, θα πέσουν στην παγίδα των ναρκωτικών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην έρευνα του «Αθηνά - Υγεία», παρουσιάζουν και τα στοιχεία σχετικά με τη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στις επιμέρους πολιτικές καταπολέμησης των ναρκωτικών. Το 71% των ερωτηθέντων, θεωρεί ως σημαντικότερο στοιχεία για την καταπολέμηση την πρόληψη - ενημέρωση, ενώ μόλις το 10% την καταστολή...

Κατά τ' άλλα, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων Κατ. Κατσαμπέ, παρουσίασε τους κεντρικούς στόχους του Κέντρου. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα πρόληψης της χρήσης ουσιών, η δημιουργία συνεργαζόμενων φορέων με στόχο το συντονισμό δράσεων, η πρόληψη της χρήσης ουσιών στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ