Παρασκευή 25 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΕΛΑ
Καταθέσεις κατά της Κυριακίδου

Συνέχεια καταθέσεων κατά της βασικής μάρτυρα κατηγορίας Σ. Κυριακίδου, σφράγισε τη χθεσινή μέρα της δίκης για τον ΕΛΑ, που διεξάγεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, κατέθεσαν οκτώ μάρτυρες υπεράσπισης του Αγγελέτου Κανά - γνωστοί, φίλοι του και στενά συγγενικά του πρόσωπα - οι οποίοι με κατηγορηματικό τρόπο επιβεβαίωσαν πως ο κατηγορούμενος είχε κάνει λευκό γάμο με την Σ. Κυριακίδου, ότι η τελευταία τον έβριζε όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν, ότι τον κυνηγούσε και προσπαθούσε κάθε φορά που τον συναντούσε σε δημόσιο χώρο να τον εξευτελίσει, ότι παρόμοια και χειρότερη συμπεριφορά είχε στα συγγενικά πρόσωπα της νυν συζύγου του κι ότι εντέλει η όλη συμπεριφορά της δε συνάδει με συμπεριφορά, φυσιολογικού, μη προβληματικού, ατόμου.

Η Ειρ. Βεντούρη κατέθεσε ότι είδε την Κυριακίδου στην Κίμωλο, το 2001, να βρίζει μπροστά σε όλο τον κόσμο τον Κανά, τη νυν σύζυγό του και την 85χρονη μητέρα της.

Ο Π. Φιλίνης, ναυτικός, ανέφερε ένα περιστατικό, το Σεπτέμβρη του 2001, όπου η Κυριακίδου έβριζε χυδαία τον Κανά μπροστά σε όλο τον κόσμο και του ζητούσε 30 εκατομμύρια. Ο Ι. Κανάς, αδελφός του κατηγορούμενου, είπε για την περίοδο που η Κυριακίδου εμφανίζει τον Κανά ως μέλος του ΕΛΑ και μάλιστα σχεδόν αποκλειστικής απασχόλησης: «Πηγαίναμε το πρωί στη δουλιά, δουλεύαμε μέχρι αργά το απόγευμα και το μόνο για το οποίο μας έμενε χρόνος είναι να πάμε κανένα σινεμά ή για κανένα καφέ το βράδυ». Κατηγορηματικά διέψευσε ότι ο Κανάς εξαφανίστηκε το 1980-'81 διαδίδοντας ότι μπαρκάρισε. «Ο αδερφός μου - είπε - δεν είχε εξαφανιστεί ποτέ. Μαζί δουλεύαμε πάντοτε. Δε χωρίσαμε ποτέ. Μα πώς να μπαρκάρει, όταν δεν είχε ούτε φυλλάδιο ούτε διαβατήριο;». Επίσης διέψευσε ότι ο Κανάς συγκατοίκησε κάποια στιγμή με την Κυριακίδου.

Στο ίδιο πλαίσιο, κινήθηκε και η κατάθεση του Μανούσου Κανά, του πιο μικρού αδελφού του κατηγορούμενου. Ανάλογες ήταν και οι καταθέσεις των Μοσχ. Σάρδη, ξαδέρφης του Κανά, Μ. Καναβάρη συνταξιούχου ναυτικού, Λαμπ. Σγουρομύτη βιοτέχνη και Ι. Μουστάκα συνταξιούχου της ΕΥΔΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ