Σάββατο 26 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Μαρτυρίες κατά Κυριακίδου

Για αβυσσαλέο μίσος της Σ. Κυριακίδου προς τον πρώην σύζυγό της Αγγ. Κανά έκανε λόγο χτες η μάρτυρας Σ. Παπαγρηγοράκη και όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, αυτό το μίσος την έκανε να εκτοξεύσει εναντίον του κατηγορίες για συμμετοχή του σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Η μάρτυς καταφέρθηκε εναντίον και του Ι. Βεντούρη, για τον οποίο είπε ότι κινούμενος από ανταγωνιστικά κριτήρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς τον Αγγ. Κανά επιδίωκε την πλήρη εξόντωσή του με οποιοδήποτε τρόπο.

Η Σ. Παπαγρηγοράκη, η οποία παλαιότερα εργαζόταν στο γραφείο του Ι. Βεντούρη, μίλησε για συνεργασία μεταξύ Κυριακίδου και Βεντούρη με σκοπό την εξόντωση του Κανά. Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι μεταξύ των δύο είχε αναπτυχθεί και ερωτικός δεσμός και μάλιστα όταν η Σ. Παπαγρηγοράκη συζούσε με τον Ι. Βεντούρη.

Παράλληλα, η Σ. Παπαγρηγοράκη ανέφερε ότι στα κίνητρα της Κυριακίδου εναντίον του Κανά ήταν να λάβει και αμοιβή από τις διωκτικές αρχές για όσα κατέθεσε σ' αυτές κατά του πρώην συζύγου της. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι άκουσε την Σ. Κυριακίδου να λέει προς τον Ι. Βεντούρη ότι θα πάρει το πακέτο με λεφτά που θα δοθεί σε όποιον δώσει πληροφορίες.

Τέλος, η μάρτυς πρόσθεσε ότι η Σ. Κυριακίδου πριν ακόμη εμπλέξει τον Αγ. Κανά με τον «ΕΛΑ», είχε αναφέρει ότι είναι μέλος της «17 Νοέμβρη». Οπως χαρακτηριστικά κατέθεσε χτες στο δικαστήριο η Σ. Παπαγρηγοράκη, κάποια στιγμή άκουσε η Σ. Κυριακίδου μια εκπομπή στην τηλεόραση για τη «17 Νοέμβρη» και αμέσως άρχισε να διαδίδει ότι ο πρώην σύζυγός της ήταν μέλος της «17 Νοέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ