Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Αρχίζουν αύριο οι απολογίες

Αύριο ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΕΛΑ, ενώ χτες κατέθεσαν οι τελευταίοι μάρτυρες υπεράσπισης. Το δικαστήριο έδωσε μόλις μια μέρα για να προετοιμάσουν οι κατηγορούμενοι τις απολογίες τους. Πρώτος θα απολογηθεί ο Χρ. Τσιγαρίδας.

Στο μεταξύ χτες κατέθεσε ο Οδ. Κουμάτος, πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκής Τέχνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Μ. Κασίμη, χαρακτηρίζοντάς τον δημόσιο υπάλληλο που κάθε άλλο παρά δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία είχε. Επίσης, κατέθεσε και ο Αλ. Κάτζης, ο οποίος γνώρισε τον Μ. Κασίμη ως πρόεδρος ενός συνδέσμου 120 κατασκευαστικών και εργολαβικών εταιριών.

Τελευταίος κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γ. Βότσης, ο οποίος σημείωσε ότι είναι αδύνατον να πήρε το αυτοκίνητό του ο Μ. Κασίμης και να προβεί σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με κίνδυνο να υπάρξουν όχι ένας αλλά πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που θα αναγνώριζαν το αυτοκίνητο. Ο Γ. Βότσης μίλησε και για το κλίμα τρομο-υστερίας και τις εξετάσεις που δίνει η πολιτική ηγεσία στους Αμερικάνους, οι οποίοι ασκούν πιέσεις. Αναφέρθηκε και στα Μεικτά Ορκωτά, σημειώνοντας ότι αποτελεί συρρίκνωση της δημοκρατίας, ενώ για την αποπολιτικοποίηση του πολιτικού εγκλήματος είπε ότι οδηγεί στη συρρίκνωση της λαϊκής κυριαρχίας. Τέλος, πρόσθεσε ότι θεωρεί δεδομένη τη λήξη της δράσης του ΕΛΑ το 1995 και αυτό το εξάγει και από την τελευταία προκήρυξη της οργάνωσης, καθώς και από το γεγονός ότι δεν υπήρξε κανενός είδους δράση από τότε.

Στα αξιοσημείωτα της χτεσινής συνεδρίασης είναι διάφορα τουλάχιστον ευτράπελα που είπε εισαγγελέας Ελ. Πατσής, όπως ότι η Μοσάντ είναι... ο Μαρξ και ο Στάλιν της εποχής μας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ