Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΕΜΠΩΝ
Επιστολή - ράπισμα των γονιών στο Συμβούλιο Εφετών

Την οργή των γονέων των 21 μαθητών που βρήκαν τραγικό θάνατο τον Ιούλη του 2003 στα Τέμπη προκάλεσε το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας στις 23 Ιούνη και με το οποίο το έγκλημα των Τεμπών μετατρέπεται από κακούργημα σε πλημμέλημα για τους έξι κατηγορούμενους. Με την απόφαση του Συμβουλίου, οι κατηγορούμενοι για την εν ψυχρώ δολοφονία των μαθητών πέφτουν στα μαλακά, ανάμεσά τους και οι δύο συνιδιοκτήτες της υπερφορτωμένης νταλίκας, ο διευθυντής του εργοστασίου ξυλείας για λογαριασμό του οποίου μεταφερόταν το φορτίο και ένα ακόμη στέλεχος της ίδιας εταιρίας. Με ανοιχτή τους επιστολή, οι γονείς των μαθητών εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την απόφαση των Εφετών, στους οποίους καταλογίζουν συνυπευθυνότητα στη δολοφονία των παιδιών τους. Στη σχετική «ανοιχτή επιστολή με... ενδεχόμενο δόλο», όπως τιτλοφορείται, οι γονείς των αδικοχαμένων μαθητών, απευθυνόμενοι στα μέλη του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, αναφέρουν ανάμεσα στα άλλα και τα εξής:

«Εσείς που έχετε αποφασίσει να χαρακτηρίσετε το έγκλημα των Τεμπών, τη μαζική αυτή δολοφονία των παιδιών μας, από κακούργημα σε πλημμέλημα, εσείς που δεν αναγνωρίζετε ενδεχόμενο δόλο στη συνειδητή, ψυχρά υπολογισμένη ενέργεια των ενόχων να βγάλουν στους δρόμους την κακοφορτωμένη, υπέρβαρη νταλίκα, με "κλέφτη" για την ταχύτητα, με διπλά τιμολόγια φορτίου, οδηγώντας χωρίς στάσεις για να έχει τα υπολογισμένα γι' αυτούς κέρδη. Εσείς που "δεν είδατε" το λεωφορείο "μαϊμού", που θεωρείτε την επιδίωξη του κέρδους σαν σκοπό που αγιάζει τα μέσα. Εσείς, λοιπόν, που νομίζετε ότι απονέμετε δικαιοσύνη... να ξέρετε ότι την ευθύνη για τη μετατροπή του εγκλήματος από κακούργημα σε πλημμέλημα την παίρνετε στην πλάτη σας...».

Και η ανοιχτή επιστολή καταλήγει: «Αλλά, εκτός από τους νόμους σας, υπάρχουν και οι άγραφοι νόμοι, το παράδειγμα της Αντιγόνης μας δείχνει το δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ