Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ
Θάνατος αγωνιστή

«Εφυγε» από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 90 χρόνων, τη Δευτέρα 5.7.04 και κηδεύτηκε, χτες Τρίτη, ο «Τζαβέλας» της Αντίστασης, ο σ. Νίκος Κριάδης από την Αρτάκη.

Ο δικός μας μπαρμπα - Νίκος, άνθρωπος σεμνός, ήρεμος, σεβαστός από φίλους και αντιπάλους στην κοινωνία της Νέας Αρτάκης, όπου εγκαταστάθηκε μικρό προσφυγόπουλο και έζησε με τους, επίσης, πρόσφυγες γονείς του.

Στο εγερτήριο σάλπισμα του ΕΑΜ για τη λευτεριά της πατρίδας, την κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή, τη λαϊκή κυριαρχία, πήρε τ' όπλο κατά των γερμανοφασιστών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, εντασσόμενος στον ΕΛΑΣ.

«Σύντροφε, Νίκο έφερες σε πέρας ό,τι αποστολή σου ανέθεσε το Κόμμα. Τον τίτλο του συντρόφου τον κατέκτησες με τα έργα σου», σημείωσε στον αποχαιρετισμό του ο Γιώργος Παντελής μέλος της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ. Εκανες το καθήκον σου, συνέχισε και πρόσθεσε: Εμείς οι κομμουνιστές, οι νεολαίοι της ΚΝΕ θα σ' έχουμε φωτεινό παράδειγμα στη συνέχεια του δύσκολου αλλά ωραίου αγώνα του Κόμματός μας. Στον αγώνα για την ανατροπή της σημερινής ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, της βαρβαρότητας του καπιταλισμού, μέχρι να εγκαθιδρυθεί μια άλλη κοινωνία, όπου οι εργαζόμενοι και ο λαός θα έχουν τον πρώτο λόγο, δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τη Σοσιαλιστική Κοινωνία. Συνεχίζουμε στα δικά σου χνάρια και στα χνάρια των δεκάδων, εκατοντάδων, χιλιάδων συντρόφων που 'δωσαν και τη ζωή τους σ' αυτό τον αγώνα. Με το ΚΚΕ για τη λαϊκή συσπείρωση στο Μέτωπο για τη λαϊκή εξουσία».

Στην κηδεία του παραβρέθηκαν ο Θαν. Παπάς γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, η Σοφία Ντούρου νομαρχιακή σύμβουλος Εύβοιας, ο προεδρεύων του Παραρτήματος Ν. Αρτάκης της ΠΕΑΕΑ Κ. Δελής, ο πρώην δήμαρχος Ν Αρτάκης Τηλ. Χατζηγιαννακέρης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ