Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στην Υγεία

Με στόχο να γίνει το θέμα της υγείας υπόθεση της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων στο νομό των Ιωαννίνων και να συγκροτηθεί κλαδική γραμματεία υγειονομικών για την οργάνωση διεκδικητικών αγώνων, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε σύσκεψη χτες στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Την εισήγηση στην εκδήλωση έκανε η Λούλα Κάσσαρη από το Ενιαίο Αγωνιστικό Μέτωπο Ηπείρου. Οπως τόνισε, στο νομό λειτουργούν δύο νοσοκομεία με σημαντικά προβλήματα στο προσωπικό και στον εξοπλισμό. Υπάρχουν 6 Κέντρα Υγείας (ΚΥ) υπαίθρου που καλύπτουν μόνο το 20% του πληθυσμού, ενώ το «Χατζηκώστα» καλύπτει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Τα ιατρεία του ΙΚΑ αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού που οδηγεί στην κακή εξυπηρέτηση, ενώ από το ΕΚΑΒ λείπουν σύγχρονες μονάδες.

Μόνο στα δύο νοσοκομεία και τα ΚΥ υπάρχει έλλειψη 1.000 ατόμων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλιάς όσων εργάζονται. Στο «Χατζηκώστα» το προσωπικό δεν μπορεί να πάρει άδειες ή ρεπό και οι γιατροί δουλεύουν 70 και 80 ώρες τη βδομάδα! Το νοσοκομείο καλείται να εξυπηρετήσει μεγάλο όγκο περιστατικών, όσο και το Πανεπιστημιακό, έχοντας 100 γιατρούς, ενώ το Πανεπιστημιακό έχει 300. Ενώ σε νοσηλευτικό προσωπικό αναλογούν 2 άτομα για 40-50 αρρώστους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ