Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για το φονικό στη Ζώνη

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το φρικτό θάνατο δυο ακόμα εργατών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, έφερε χτες ως θέμα στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πατσιλινάκος.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρει:

«Δυο ακόμα νεκροί, ο 43χρονος Μιχάλης Ζηλωτής και ο 29χρονος Μανώλης Κυπραίος, προστέθηκαν στο μεγάλο κατάλογο των εργατών που έχασαν τη ζωή τους για το μεροκάματο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Οι δυο εργάτες βρήκαν φρικτό θάνατο από ασφυξία στα πλοίο "Ελέφαντας" (πρώην "Καραβονήσι") τη Δευτέρα, 5 Ιούλη, όταν - χωρίς να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, χωρίς καν να γίνει οποιαδήποτε ενημέρωση - στάλθηκαν να ελέγξουν το σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου.

Οι δύο νεκροί εργάτες, υπογραμμίζουν με το αίμα τους το χαρακτήρα της πολιτικής συρρίκνωσης και διάλυσης της Ζώνης που εφάρμοζαν συστηματικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει απαρέγκλιτα η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Επιδιώκοντας την παραπέρα αύξηση των κερδών τους οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματίες επιβάλλουν την εντατικοποίηση της εργασίας και εντελώς ασύδοτοι δε λαμβάνουν κανένα μέτρο ασφαλείας αδιαφορώντας για τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων.

Το "ενδιαφέρον" της κυβέρνησης αποτυπώνεται με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο στην αδιαφορία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας να δεχτεί και να συζητήσει με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, όταν την Τετάρτη, 7 Ιούλη, ολόκληρη εργατική διαδήλωση έφτασε έξω από το υπουργείο, όπου περίμεναν μάταια για 2 ώρες τον κ. υπουργό...».

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε: «να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως προτείνουν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να διασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας στη Ζώνη; Να αναπτυχθεί η Ζώνη με προσέλκυση νέων επενδύσεων, με μέτρα βελτίωσης της υποδομής της, με ανάληψη προσπαθειών από την κυβέρνηση για ανάθεση εργασιών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα ανεργίας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ