Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΑΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ
Ψήφος αντίστασης

Κάλπες σήμερα στο συνδικάτο, εκατοντάδες νέες εγγραφές από τη συνεπή ταξική δράση του

Ανοίγουν σήμερα οι κάλπες στο Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Οι αρχαιρεσίες ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη και οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν στα κεντρικά γραφεία του Συνδικάτου (Γ` Σεπτεμβρίου 48β) και στα γραφεία των παραρτημάτων Περιστερίου, Ν. Ιωνίας και Καλλιθέας.

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες, σύμφωνα με τα μηνύματα που φτάνουν από τις περιοδείες στελεχών του Συνδικάτου σε χώρους δουλιάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο έγιναν 500 εγγραφές νέων μελών στο Συνδικάτο.

«Οι 500 νέες εγγραφές είναι αποτέλεσμα της συνεχούς και σταθερής παρουσίας του Συνδικάτου, της παρέμβασής του σε όλα τα προβλήματα μικρά και μεγάλα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλιάς», μας τόνισε η Π. Περαντώνη, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου και στέλεχος της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας», με την οποία συζητήσαμε για τη δράση του Συνδικάτου το προηγούμενο διάστημα.

Οπως μας είπε «ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η μη εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε ορισμένους χώρους. Για παράδειγμα, τέτοια προβλήματα αντιμετωπίσαμε στη βιοτεχνία εσωρούχων "Κυρκιλής" και στην καλτσοποιία "Κορακίδη". Και σε αυτές τις περιπτώσεις και σε άλλες το Συνδικάτο παρενέβη και μαζί με τους εργαζόμενους αντιμετώπισε το πρόβλημα αποτελεσματικά. Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά έχουμε προσπάθειες επιβολής των "νέων" μορφών απασχόλησης. Αρκετοί εργοδότες, ενθαρρημένοι από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, είτε υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν λίγες μέρες είτε δίνουν αναγκαστικές άδειες κ. ά. Για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους ζητημάτων το Συνδικάτο παρενέβη αποτελεσματικά στην " Μπαρκό", στην "Star", στο "ΦΕΙΔΑ" κλπ.. Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις του Συνδικάτου και σε άλλες, όπως στην επιχείρηση " ΚΟΜΒΟΣ" με τα πλαστά ένσημα».

Ο σεισμός της 7ης Σεπτέμβρη ήρθε να δημιουργήσει και νέα προβλήματα. «Είχαμε - τόνισε η Π. Περαντώνη - εργοστάσια ακατάλληλα που οι εργοδότες υποχρέωναν τους εργαζόμενους να δουλεύουν, ή που λόγω του σεισμού έκλεισαν και οι εργαζόμενοι έμειναν στο δρόμο, π. χ. " ΦΕΙΔΑΣ", "ΖΗΡΟΣ", "Βαφεία - Τυπωτήρια Αιγάλεω", "She Europe" κ.ά. που παρεμβήκαμε πετυχαίνοντας ακόμη και να πάρουν αποζημίωση εργαζόμενοι που έμειναν στο δρόμο».

Στη συζήτηση παρενέβη ο Π. Κυριαζίδης, γραμματέας του Συνδικάτου και επίσης στέλεχος της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας», επισημαίνοντας πως «η επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης στα εργατικά δικαιώματα, συνοδεύεται από επίθεση και στα συνδικάτα. Με απολύσεις συνδικαλιστών, με πιέσεις και απειλές επιδιώκουν να μας ενσωματώσουν στη λογική του συμβιβασμού και της συναίνεσης. Δεν ενδώσαμε, παραμείναμε σταθερά σε ταξικό προσανατολισμό. Επίσης το Συνδικάτο μας συνέβαλε και αυτό στο συντονισμό δράσης των εργαζομένων της Αθήνας για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής, για να βγει από το τέλμα της υποταγής το συνδικαλιστικό κίνημα. Συμμετείχαμε και συμμετέχουμε ενεργά στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων Αθήνας. Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουν περισσότερο το Συνδικάτο, συμμετέχοντας μαζικά στις αρχαιρεσίες. Να ενισχύσουν παραπέρα τα ταξικά του χαρακτηριστικά, υπερψηφίζοντας την "Ταξική Αγωνιστική Ενότητα", που αποτελεί εγγύηση για ταξική αγωνιστική πορεία του συνδικάτου το επόμενο διάστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ