Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παλλαϊκή καταδίκη!

Η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική καταδικάστηκε χτες, από το λαό της Λάρισας. Ακολουθεί σήμερα ο Βόλος, στις 6 μμ, στο Εργατικό Κέντρο

Ενωμένοι σε ένα κοινό μέτωπο πάλης, εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, νέοι και συνταξιούχοι της Λάρισας, συμμετείχαν χτες βράδυ στο συλλαλητήριο καταδίκης του κρατικού προϋπολογισμού που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία ΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Την αγωνιστική «σκυτάλη» παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του Βόλου, με τη συγκέντρωση που οργανώνει στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, στις 6 μμ η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου.

Το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, «άνοιξε» ο Β. Κατής, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτιά, εξαιτίας της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στους αγροτικούς αγώνες για την ανατροπή της που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Αυτός ο προϋπολογισμός - είπε χαρακτηριστικά - θα "σπάσει" από την ορμή των μαθητών, από τη δύναμη των μπλόκων της αγροτιάς, από την αγωνιστική αντίδραση εργαζομένων, ανέργων, επαγγελματοβιοτεχνών, συνταξιούχων, από την πάλη όλου του λαού».

Στη συνέχεια χαιρέτισε ο Δ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο προϋπολογισμός του 2000 αποτυπώνει την ίδια αδιέξοδη πολιτική που ζούμε για δεύτερη δεκαετία και που κύρια χαρακτηριστικά της είναι τα προγράμματα λιτότητας για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους». Οπως τόνισε «αυτή η πολιτική δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση».

Ο Τ. Τσόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ, παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο, επισήμανε ότι «για άλλη μια χρονιά οι μεγάλοι χαμένοι από τον προϋπολογισμό είναι η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενώ οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι το κεφάλαιο και η πλουτοκρατία, γιατί είναι φτιαγμένος για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της. Δεν έχει καμιά σχέση με τα δικά μας συμφέροντα, αφού εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε το κόστος της ένταξης στην ΟΝΕ και θα κληθούμε να πληρώσουμε και το κόστος παραμονής σε αυτή». Οπως υπογράμμισε «διορθώσεις αυτή η πολιτική δε σηκώνει. Οι εργατοϋπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες και η νεολαία που είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής, ένα δρόμο έχουν. Το δρόμο της αφύπνισης, της αγωνιστικής δράσης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και για τη διεκδίκηση μια άλλης φιλολαϊκής».

Στη συνέχεια εγκρίθηκε από τους διαδηλωτές το ψήφισμα με τα αιτήματα και ακολούθησε πορεία στη Νομαρχία όπου και επιδόθηκε. Στο ψήφισμα τονίζεται ότι τα λαϊκά στρώματα θα συντονίσουν ακόμα καλύτερα τον αγώνα τους για: Την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και τη λήψη μέτρων προστασίας των ανέργων. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Την ενίσχυση των μικρομεσαίων με μέτρα περιορισμού των πολυεθνικών και κίνητρα για την ανάπτυξη συνεταιρισμών. Την απόκρουση της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, με στήριξη της οικογενειακής και συνεταιριστικής εκμετάλλευσης κ.ά.

Στις 13 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί πανεργατική συγκέντρωση στα Τρίκαλα και στις 14 Δεκέμβρη στην Καρδίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ